Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    В Україні з 1 червня підвищують тарифи на світло

    Вже від завтра, суботи 1 червня, ціна для побутових споживачів становитиме 4,32 грн за кВт (ще сьогодні, 31 травня — 2,64). Це вимушений крок.

    Про це повідомило Міністерство енергетики.

    Уряд України 31 травня ухвалив рішення підвищити ціни на електроенергію для населення. Це потрібно, щоби втримати та відновити енергосистему після обстрілів РФ.
    Єдина фіксована ціна для індивідуальних та колективних побутових споживачів встановлюється на рівні 4,32 грн/кВт•год.

    Це рішення уряду дійсне до 30 квітня 2025 року.

    Водночас так званий нічний тариф становитиме 2,16 грн за кВт•год — за ним електрику рахуватимуть, якщо в споживача встановлений двозонний лічильник.

    Протягом опалювального періоду, з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року, передбачено пільговий тариф для споживачів, які використовують електроопалювальні установки. Він становитиме 2,64 грн/кВт•год за умови, якщо споживання не перевищує 2000 кВт/год електроенергії на місяць протягом опалювального сезону.

    Підвищення тарифу — це складний, але необхідний крок. Мета — не залишитись без світла, втримати систему. На нас чекає масштабна реконструкція, яка потребує величезних сил і коштів. Весь цей час триває ремонтна кампанія на об’єктах генерації, розподілу та передачі. На жаль, розуміємо, що обстріли об’єктів енергетики з боку ворога будуть продовжуватись, і маємо задіяти усі можливі ресурси, — зауважив Міністр енергетики Герман Галущенко.

    Міністр пояснив, що попередній тариф на електроенергію у розмірі 2,64 грн/кВт•год покривав лише третину реальної вартості електроенергії. В умовах складної економічної ситуації в Україні через війну не можна встановити ціни на електроенергію для населення до ринкового рівня — а це майже 7,5 грн/кВт•год.

    Источник: Новости Одессы

    Добавить комментарий

    Планировка квартир – куда обратиться за помощью?

    Существует множество планировок квартир, но подобрать идеальную – задача не из простых. Цена малейшей ошибки может измеряться круглой суммой и потраченными усилиями.  NSDgroup предлагает первоклассные услуги по планировке квартир, которые помогут вам максимально эффективно использовать пространство вашего жилья. Компания предоставляет индивидуальные решения в зависимости от количества комнат и ваших пожеланий. Будь то незначительные изменения или […]

    Як відкрити та використовувати європейську картку від криптогаманця Trustee Plus

    У світі, де фінансові установи все більше зосереджені на контролі над діями своїх клієнтів, Trustee Plus виходить за рамки традиційного підходу, пропонуючи користувачам новий рівень свободи. Замість того щоб обмежувати вас, мета компанії — дати користувачам інструменти для управління своїми коштами без будь-яких блокувань. Нещодавні нововведення НБУ, що стосуються лімітів на P2P-перекази, значно ускладнили життя […]

    Как обменять криптовалюту в Одессе: безопасные и проверенные способы

    С ростом популярности криптовалют все больше людей в Одессе начинают интересоваться возможностью обмена фиатных денег (гривны, доллары и т.д.) на  криптовалюты. К сожалению, наряду с ростом криптоэкономики увеличивается и число мошенничеств в этой сфере. Поэтому очень важно выбрать надежный и безопасный способ обмена.  Добавить комментарий

    Выбираем автомобильные аккумуляторные батареи: особенности литиевых, свинцово-сурьмянистых, калиевых

    В любом автомобиле важна каждая деталь механизма. Двигатель, конечно, сердце машины, но без множества других компонентов, включая аккумулятор, автомобиль попросту не заведется. Современные автомобили оснащены сложными электронными компонентами, сохраняя безопасность движения и повышая комфорт водителя, потребляя энергию даже когда двигатель выключен. Поэтому аккумуляторная батарея должна быть не только мощной для запуска двигателя, но и емкой, […]