Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    25 суден через порти Одещини відправила Україна за продовольчою програмою ООН

    Всесвітня продовольча програма ОНН (ВПП) Grain from Ukraine від початку відкриття портів Одеси відправила з них 25 суден зі 160 тисяч тонн агропродукції та нагодувала 12 мільйонів людей.

    Про це повідомила заступник директора ВПП Маріанна Ворд в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

    «Ми використовували порти Одеси. І почали ними користуватися з того моменту, як вони відкрилися. Ми вже відвантажили 25 суден. Ще одне судно буде відправлено цього місяця, а також одне судно в серпні», — сказала вона.

    ВПП не могла експортувати через одеські порти агропродукцію лише в період із закінчення дії Чорноморської зернової ініціативи до напрацювання Україною альтернативного «зернового коридору», тобто між липнем і жовтнем 2023 року.

    «Звичайно, нас хвилюють будь-які пошкодження, яких зазнає портова інфраструктура. Це важливо і для ВПП, і для світу, щоб доступ до українського продовольства залишався. Водночас треба зауважити, що ми обов’язково страхуємо всі наші вантажі й кораблі проти військових ризиків», — розповіла Маріана Ворд.

    За її інформацією, найближчим часом з України до країн, що потребують допомоги, буде поставлено ще 40 тисяч тонн агропродукції. Зокрема, наприкінці липня буде відправлено вантаж кукурудзи в Малайзію і Мозамбік.

    Раніше військові повідомили про розширення пропускних можливостей українського морського коридору за останні пів року.

    Тим часом Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомило, що за 10 місяців роботи Українського морського коридору транспортували рекордну кількість вантажів:

    55 мільйонів тонн вантажів — вантажообіг портів Великої Одеси за 10 місяців роботи Українського коридору
    1 тисячу 954 завантажених суден
    37,4 мільйона тонн агропродукції експортовано до 45 країн світу.

    Добавить комментарий

    Планировка квартир – куда обратиться за помощью?

    Существует множество планировок квартир, но подобрать идеальную – задача не из простых. Цена малейшей ошибки может измеряться круглой суммой и потраченными усилиями.  NSDgroup предлагает первоклассные услуги по планировке квартир, которые помогут вам максимально эффективно использовать пространство вашего жилья. Компания предоставляет индивидуальные решения в зависимости от количества комнат и ваших пожеланий. Будь то незначительные изменения или […]

    Як відкрити та використовувати європейську картку від криптогаманця Trustee Plus

    У світі, де фінансові установи все більше зосереджені на контролі над діями своїх клієнтів, Trustee Plus виходить за рамки традиційного підходу, пропонуючи користувачам новий рівень свободи. Замість того щоб обмежувати вас, мета компанії — дати користувачам інструменти для управління своїми коштами без будь-яких блокувань. Нещодавні нововведення НБУ, що стосуються лімітів на P2P-перекази, значно ускладнили життя […]

    Как обменять криптовалюту в Одессе: безопасные и проверенные способы

    С ростом популярности криптовалют все больше людей в Одессе начинают интересоваться возможностью обмена фиатных денег (гривны, доллары и т.д.) на  криптовалюты. К сожалению, наряду с ростом криптоэкономики увеличивается и число мошенничеств в этой сфере. Поэтому очень важно выбрать надежный и безопасный способ обмена.  Добавить комментарий

    Выбираем автомобильные аккумуляторные батареи: особенности литиевых, свинцово-сурьмянистых, калиевых

    В любом автомобиле важна каждая деталь механизма. Двигатель, конечно, сердце машины, но без множества других компонентов, включая аккумулятор, автомобиль попросту не заведется. Современные автомобили оснащены сложными электронными компонентами, сохраняя безопасность движения и повышая комфорт водителя, потребляя энергию даже когда двигатель выключен. Поэтому аккумуляторная батарея должна быть не только мощной для запуска двигателя, но и емкой, […]