Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Одеський суддя Іоніді виправдав родичів-колаборантів

    Ми продовжуємо жити і вірити в те, що в нашій країні демократичне суспільство де суди викликають у громадськості довіру, а будь-який суддя, щодо якого є підстави думати про відсутність неупередженості, має заявити самовідвід. Проте, на практиці вказане так і залишається лише твердженням в рішенні Європейського суду з прав людини.

    Дуже цікавим з цього приводу є вирок Приморського районного суду м. Одеси від 22.07.2024, який з’явився у відкритому доступі лише 25.07.2024 https://reyestr.court.gov.ua/Review/120568583.

    Мотиви та висновки судді, викладені у вказаному судовому акті, можливо не викликали б сумнівів, проте згідно єдиного реєстру декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, одеський суддя Іоніді Костянтин Володимирович в декларації за 2023 рік зазначив, що його дружина Ольга Спіцина Миколаївна має спільну власність із близькими особами, зокрема: Спіциним Андрієм Миколайовичем (рідний брат дружини судді) та Шибаєва Раїса Олександрівна, яка є тещою судді.

    А ось тут родичі судді виявилися дуже цікавими особами, з огляду на те, що в тому самому Приморському районному суді м. Одеси, де працює суддя, слухається кримінальна справа відносно Спіцина Андрія Миколайовича за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада) та в іншому Херсонському міському суді Херсонської області слухаються одразу дві кримінальні справи відносно Спіцина Андрія Миколайовича за ч. 2 ст. 191 КК України та тещі судді – Шибаєвої (Спіциної) Раїси Олександрівни за ч. 5 ст. 111-1 КК України, доречи за тією ж статтею Кримінального кодексу як згаданий вище вирок.

     

    Раїса Шибаєва — теща судді Іоніді

    Так, суддею Приморського районного суду м. Одеси Іоніді К.В. ухвалено виправдувальний вирок відносно мешканки с Широкої Балки Станіславської громади, яка долучилась до участі у псевдореферендумі під час окупації села.

    Суддя визнав доведеним участь обвинуваченої у період з 23 по 27 вересня 2022 року у проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території с. Широка Балка Херсонського району Херсонської області.

    Проте суддя переконаний, що обвинувачену примушували приймати участь в незаконному референдумі та разом з окупантами ходити по домівках по дворах, збираючи підписи мешканців.

    Про примус ходити по домівках односельчан і забезпечувати проведення незаконного референдуму в судовому засіданні розповіла сама обвинувачена, а також цілком не зацікавлені свідки сторони захисту: цивільний чоловік обвинуваченої та їхня з чоловіком спільна знайома, яка хоча очевидцем не була проте розповіла суду, що десь в жовтні 2022 обвинувачена повідомила їй, що її примусили погрозами російські військові прийняти участь в проведенні референдуму. Доречи, саме в той період гауляйтер Сальдо і його заступник Стрємоусов записували заспокійливі відео-звернення з Криму. У них вони казали про необхідність евакуації українських дітей і дорослих до Росії, мовляв «панікі нєт».

    Суддя Іоніді Костянтин також повністю переконався, що обвинувачена під тиском погроз (яких саме у вироку не значено) взяла гроші у представників окупаційної влади за її участь у проведенні незаконного референдуму, та щоб не викликати підозри.

    Суддя Іоніді — крайній справа, під гербом

    Це при тому, що згідно рішення, погрожували військові, а гроші отримувала від представників окупаційної влади, але то таке, судді видніше.

    Таким чином, від судді Іоніді Костянтина маємо ідеальну формулу ухилення від покарання за вчинення будь-якого злочину, достатньо в суді сказати: «я не хотів, мене змусили, ось мій близький родич та подруга, я їм казав що мене змусили» і все на виході маємо – виправдувальний вирок.

    Проте, постає питання чи міг суддя Іоніді Костянтин, при наявності родичів які обвинувачуються у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України, взагалі слухати вказану справу. Оскільки обвинувачення відносно родичів судді фактично ставлять під сумнів будь які прийняті рішення судді у справах відносно колаборантів, та взагалі доречніше було б судді утриматись від участі у справах вказаної категорії або доводити про вказане учасникам розгляду та громадськості, з урахуванням того що суддя Іоніді Костянтин не знати про «неприємності» у його родичів просто не міг.

    Маємо лише припущення. Але не можемо виключити того, що суддя Іоніді Костянтин особисто, його близькі родичі чи члени його сім’ї заінтересовані в результатах розгляду справ відносно колаборантів земляків судді, і саме ця обставина вплинула на винесення саме виправдувального вироку.

    Добавить комментарий

    Планировка квартир – куда обратиться за помощью?

    Существует множество планировок квартир, но подобрать идеальную – задача не из простых. Цена малейшей ошибки может измеряться круглой суммой и потраченными усилиями.  NSDgroup предлагает первоклассные услуги по планировке квартир, которые помогут вам максимально эффективно использовать пространство вашего жилья. Компания предоставляет индивидуальные решения в зависимости от количества комнат и ваших пожеланий. Будь то незначительные изменения или […]

    Як відкрити та використовувати європейську картку від криптогаманця Trustee Plus

    У світі, де фінансові установи все більше зосереджені на контролі над діями своїх клієнтів, Trustee Plus виходить за рамки традиційного підходу, пропонуючи користувачам новий рівень свободи. Замість того щоб обмежувати вас, мета компанії — дати користувачам інструменти для управління своїми коштами без будь-яких блокувань. Нещодавні нововведення НБУ, що стосуються лімітів на P2P-перекази, значно ускладнили життя […]

    Как обменять криптовалюту в Одессе: безопасные и проверенные способы

    С ростом популярности криптовалют все больше людей в Одессе начинают интересоваться возможностью обмена фиатных денег (гривны, доллары и т.д.) на  криптовалюты. К сожалению, наряду с ростом криптоэкономики увеличивается и число мошенничеств в этой сфере. Поэтому очень важно выбрать надежный и безопасный способ обмена.  Добавить комментарий

    Выбираем автомобильные аккумуляторные батареи: особенности литиевых, свинцово-сурьмянистых, калиевых

    В любом автомобиле важна каждая деталь механизма. Двигатель, конечно, сердце машины, но без множества других компонентов, включая аккумулятор, автомобиль попросту не заведется. Современные автомобили оснащены сложными электронными компонентами, сохраняя безопасность движения и повышая комфорт водителя, потребляя энергию даже когда двигатель выключен. Поэтому аккумуляторная батарея должна быть не только мощной для запуска двигателя, но и емкой, […]