Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    В Одесі 77% школярів навчатимуться очно у новому навчальному році

    У понеділок, 2 вересня у 120 навчальних заклади Одеси підуть 98,5 тис. учнів. 77% школярів здобуватимуть освіту у змішаному форматі.

    Про це під час пресбрифінгу повідомила очільниця Департаменту освіти Одеської міськради Олена Буйневич.

    До повномасштабного вторгнення кількість учнів в Одесі становила майже 110 тисяч, розповіла очільниця департаменту, а минулого 100 тисяч. В цьому році дітей, які підуть 2 вересня до шкіл стало ще менше, при цьому, що до регіону прибули 5,5 тисяч переселенців.

    В Одеській області працюватимуть 120 закладів середньої освіти, 92 з яких мають власні укриття. Понад 20 шкіл сховищ з технічних причин не мають та будуть використовувати безпечні місця в радіусі 100 метрів.

    Також в Одесі з’явилися навчальні заклади де є дитсадочки та садочки, в приміщеннях яких навчаються школяри. Це вимушена міра пов’язана з наявністю та доступністю укриттів.

    Але, навчальні класи для школярів та приміщення для маленьких діточок, повинні бути відокремлені. Також, розглядаються питання підвезення молодших школярів, які повинні були за місцем мешкання навчатися в школі, яка не має та не може мати укриття, до іншої «шкільними автобасами», як це зараз робиться у 75 -й одеській школі, – зазначила Олена Буйневич.

    В цьому навчальному році на Одесі 77% учнів навчатимуться у змішаному форматі.

    Олена Буйневич пояснила, що цей режим передбачає більшість занять в очному форматі, інша частина учнів навчатиметься – дистанційно. Кожна школа окремо повинна планувати цей навчальний час.

    При цьому, за законом, виключно батьки мають обирати форму навчання своїх дітей. Очільниця департаменту освіти зазначила, що адміністрація не може відмовити у дистанційному навчанні та школа має її забезпечити попри все.

     

    У новому навчальному році в Одесі 77% школярів навчатимуться очно

     

    Зараз навчальні заклади готуються до можливих відключень світла. Всі школи міста забезпечені альтернативними джерелами енергії — генераторами та акумуляторними лампами, а також підключені до швидкісного інтернету. При зменшенні світлового дня, якщо дітям, які навчаються у другу зміну не буде вистачати світла, планується коригувати розклади занять. Також обговорюється пропозиція забезпечити школярів акумуляторними ліхтариками.

    Щодо нестачі підручників, то очільниця департаменту пояснила, що їх забезпечення є функцією держави. На сьогодні учні 1-4 та 11 класів забезпечені підручниками на 100% та після 5 вересня, коли навчальні заклади повідомлять точну кількість учнів, книжки будуть розподілені. Щодо робочих зошитів та, наприклад, додаткових матеріалів з іноземної мови, то батьки за добровільно згодою можуть їх купувати. Але в класі цими матеріалами повинні бути забезпечені всі діти, в тому числі з сімей, які не мають змоги їх купити. Тож, в цьому випадку повинна робитися якісна копія додаткових матеріалів, або всі працюють за тим, що є, бо дитина не повинна відчувати себе зайвою в колективі.

    Традиційно перші уроки будуть присвячені тим, хто віддав своє життя за нашу країну. Також, в перший же день в усіх школах діти повинні згадати, повторити та пройти навчання з евакуації під час «повітряних тривог».

    Щодо Одеської області, за повідомленнями голови Одеської Військової адміністрації Олега Кіпера, сьгодні загалом 650 шкіл та 573 садочків Одещини готові до очного навчання. Крім того, зазначив він, область отримала 500 млн грн на облаштування укриттів,  також планується закупити 26 шкільних автобусів.

    Источник: Новости Одессы

    Добавить комментарий

    Планировка квартир – куда обратиться за помощью?

    Существует множество планировок квартир, но подобрать идеальную – задача не из простых. Цена малейшей ошибки может измеряться круглой суммой и потраченными усилиями.  NSDgroup предлагает первоклассные услуги по планировке квартир, которые помогут вам максимально эффективно использовать пространство вашего жилья. Компания предоставляет индивидуальные решения в зависимости от количества комнат и ваших пожеланий. Будь то незначительные изменения или […]

    Як відкрити та використовувати європейську картку від криптогаманця Trustee Plus

    У світі, де фінансові установи все більше зосереджені на контролі над діями своїх клієнтів, Trustee Plus виходить за рамки традиційного підходу, пропонуючи користувачам новий рівень свободи. Замість того щоб обмежувати вас, мета компанії — дати користувачам інструменти для управління своїми коштами без будь-яких блокувань. Нещодавні нововведення НБУ, що стосуються лімітів на P2P-перекази, значно ускладнили життя […]

    Как обменять криптовалюту в Одессе: безопасные и проверенные способы

    С ростом популярности криптовалют все больше людей в Одессе начинают интересоваться возможностью обмена фиатных денег (гривны, доллары и т.д.) на  криптовалюты. К сожалению, наряду с ростом криптоэкономики увеличивается и число мошенничеств в этой сфере. Поэтому очень важно выбрать надежный и безопасный способ обмена.  Добавить комментарий

    Выбираем автомобильные аккумуляторные батареи: особенности литиевых, свинцово-сурьмянистых, калиевых

    В любом автомобиле важна каждая деталь механизма. Двигатель, конечно, сердце машины, но без множества других компонентов, включая аккумулятор, автомобиль попросту не заведется. Современные автомобили оснащены сложными электронными компонентами, сохраняя безопасность движения и повышая комфорт водителя, потребляя энергию даже когда двигатель выключен. Поэтому аккумуляторная батарея должна быть не только мощной для запуска двигателя, но и емкой, […]