Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Рятувальники Ізмаїла застерігають хліборобів про загрозу пожеж на жнивах

    Жнива – напружена для хліборобів пора та пожежонебезпечний період для рятувальників. Загрозливу обстановку для нового врожаю створюють спекотна погода, сухі хліба, несправний стан деяких хлібозбиральних агрегатів, а також людська недбалість та безвідповідальність. Тому у цей напружений період, аграріям, рятувальникам та усім громадянам необхідно об’єднати зусилля, аби не допустити вогонь на поля та у місця зберігання врожаю, до зернини зберегти вирощене. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Ізмаїльське РУ ГУ ДСНС України в Одеській області.

    Щоб уникнути пожеж, Ізмаїльське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області звертається до керівників сільськогосподарських та фермерських підприємств з проханням дотримуватись вимог Правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі України, затверджених наказом  Мінагрополітики ∕ МНС України від 04.12.2006 року  № 730/770.

    До початку  збирання  врожаю  вся  збиральна  техніка, агрегати   та   автомобілі  повинні  мати  відрегульовані  системи живлення,  змащення,  охолодження, запалювання, а також бути оснащеними справними іскрогасниками, обладнаними  первинними засобами пожежогасіння (комбайни й трактори — двома вогнегасниками, двома штиковими лопатами, двома мітлами; автомобілі — вогнегасником та штиковою лопатою).  Трактористи, комбайнери, їх помічники та інші особи, залучені до робіт зі збирання врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж.

    Корпуси комбайнів повинні бути оснащені заземлювальним металевим ланцюгом 10 см, який торкається землі.

    Копиці скошеної трави на смугах відчуження залізниць та шосейних доріг необхідно розташовувати не ближче 30 м від хлібних масивів.

    Хлібні поля у місцях прилягання їх до лісових масивів, степових смуг автомобільних шляхів та залізниць мають бути обкошені (з прибиранням скошеного) і оборані смугою не менше 4 м завширшки.

    Хлібні масиви необхідно розбити на ділянки площею не більше 50 га. Між ділянками слід робити прокоси не менше 8 м завширшки. Скошений хліб з прокосів потрібно негайно прибирати. Посередині прокосів робиться проорана смуга не менше 4 м завширшки.

    Тимчасові  польові стани необхідно розташовувати не ближче 100 м від хлібних масивів,  токів, скирт тощо. Майданчики польових  станів  та  зернотоків оборюються смугою не менше 4 м завширшки.

    Безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається  врожай, необхідно мати напоготові трактор з плугом на випадок пожежі. У разі групового методу збирання до складу збирально-транспортних загонів необхідно включати спеціалізовані автомобілі з насосами, пристосовані для гасіння пожеж зернових.

    У  польових умовах заправляти паливом збиральну техніку потрібно за межами поля (не ближче 30 м) паливозаправниками, коли заглушені двигуни.

    Не дозволяється:

    — робота збиральної  техніки  без  капотів  або  з відкритими капотами (для запобігання потраплянню соломи на випускний колектор двигуна). На комбайнах та інших машинах з двигунами внутрішнього згоряння,  які не  мають  капотів, випускний колектор повинен бути захищений металевим щитком, що закриває його вздовж усієї довжини зверху та збоку;

    — застосування паяльних ламп для випалювання пилу в радіаторах двигунів;

    — заправляння збиральної техніки в хлібних масивах;

    — заправляння машин у нічний час у польових умовах.

    Спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!

    Дотримання вимог пожежної безпеки та особиста відповідальність захистить врожай від пожеж!

    Источник: Новости Бессарабии

    Добавить комментарий

    Ресторан японської кухні: смачні страви та традиції

    Їжа у Японії — це справжнє мистецтво. Вона вражає гурманів смаком та естетикою. В ресторанах гостям пропонують різноманітні страви японської кухні. Для їхнього приготування використовуються найсвіжиші інгредієнти. У цієї статті розглянемо особливості японської кухні і розповімо, які є популярні страви. Також спробуємо відповісти на питання, чому слід відвідати суші-бар. Основи японської кухні Відмінні риси, які […]

    Як швидко та безпроблемно закрити потреби у кадрах: масовий підбір персоналу в Одесі

    Запуск нового проєкту, розширення бізнесу або несподіваний сезонний пік — знайома ситуація для будь-якого роботодавця. Коли працівники потрібні вже «на вчора», часу на довгі пошуки просто немає. Але ж і взяти кого-небудь «з вулиці» — ризиковано. Потрібні перевірені, мотивовані люди, які швидко ввійдуть у курс справ. Саме тому масовий підбір персоналу в Одесі — опція […]

    Які популярні кольори металочерепиці у 2025

    Металочерепиця так само користується попитом і залишається одним з найпопулярніших покрівельних покриттів. Згодом зміни стосуються не лише технології виробництва, а також змінюються переваги покупців. Вони стосуються навіть декоративних даних, особливо відтінку. У 2025 році в Україні спостерігається тенденція до використання натуральних та глибоких відтінків металочерепиці. Покупці обирають природні кольори, які добре поєднуються з різним ландшафтом […]

    Какие популярные цвета металлочерепицы в 2025

    Металлочерепица всё так же пользуется спросом и остается одним из самых популярных кровельных покрытий. Со временем изменения касаются не только технологии производства, также меняются предпочтение покупателей. Они касаются в том числе и декоративных данных, особенно оттенка. В 2025 году в Украине наблюдается тенденция к использованию натуральных и глубоких оттенков металлочерепицы. Покупатели выбирают природные цвета, которые […]