Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Перший врожай бавовнику готуються зібрати в Ізмаїльському районі

    Підходить до завершення цьогорічне дослідження з вирощування бавовнику на ґрунтах Бессарабії. У селі Нова Покровка Ізмаїльського району підприємство «Стоянов А.А.» веде підготовку до збору першого врожаю. Про роботу, догляд за культурою, висновки Бессарабія.UA розповів агроном Микола Жечев.

    Посів бавовнику на землях господарства був проведений наприкінці травня, оскільки ця культура потребує теплих температур. На площі 0,2 га фахівці підприємства засіяли насіння бавовнику виду Олівія, яке було отримано з Туреччини за сприяння Міністерства аграрної політики та продовольства України.

    На експериментальній ділянці, де попередниками були зернові культури, ґрунт спочатку обробили органічними добривами.  Варто зазначити, що для аграріїв Бессарабії це перший практичний досвід вирощування бавовнику.

    “Врахрвучи здобуті теоретичні знання, спостерігали за рослиною, якщо бачили зміни у структурі, ушкодження, які провокували шкідники — обробляли інсектицидами. Бавовник висаджений поруч з рисом та кукурудзою, тому як і ці культури отримував елементи живлення через крапельне зрошування — фосфор, калій, залізо, цинк”, — розповів Микола Жечев.

     

    В Ізмаїльському районі готуються зібрати перший врожай бавовнику

     

    Боротьба з бур’яном у бавовнику проводилась вручну, оскільки в Україні немає зареєстрованих гербіцидів під цю рослину.

    Агрономи зробили висновок, що температурний режим Бессарабії сприяє вирощуванню бавовнику. Тут існують сприятливі умови, проте важливо враховувати кількість поливу, оскільки своєчасне завершення цього процесу впливає на відкриття коробочок бавовнику.

    “Збір врожаю проводиться вручну. Цей процес триватиме протягом декількох етапів, залежно від розкриття. У першу чергу ми маємо зібрати насіння, для того, щоб надалі мати матеріал”, — зазначив агроном.

     

    В Ізмаїльському районі готуються зібрати перший врожай бавовнику

     

    Бавовник є сировиною для виробництва нітроцелюлози, яка  використовується для отримання пороху та снарядів. В Україні вирощування культури є важливим кроком у зміцненні обороноздатності.

    “У нас вийшло, однозначно можна сказати, що клімат Бессарабії підходить для вирощування бавовнику, сума активних температур дозволяє розкритися коробочкам. Є вже напрацювання, певні знання та бачимо перспективи розвитку”, — поділився Микола Жечев.

    За висновками агронома, врожайність бавовнику цього року оцінюється як середня. Остаточна кількість врожаю, вирощеного на полях господарства «Стоянов А.А.», буде оголошена після збору.

     

    В Ізмаїльському районі готуються зібрати перший врожай бавовнику

    В Ізмаїльському районі готуються зібрати перший врожай бавовнику

     

    Источник: Новости Бессарабии

    Добавить комментарий

    Как использовать майнинг пул для эффективной добычи биткоинов?

    Майнинг криптовалют, особенно биткоина, становится все более конкурентным процессом, требующим значительных вычислительных ресурсов. В этих условиях майнеры ищут оптимальные решения для повышения эффективности своих операций. Одним из таких решений является использование майнинг пулов, которые объединяют мощности участников для увеличения шансов на успешный майнинг. В этой статье мы рассмотрим, как использовать WhitePool — один из популярных пулов, чтобы […]

    Правила використання віскі для фламбування

    Така кулінарна техніка родом із Франції, назва якої перекладається як «палати», передбачає обробку страви спиртом, що горить. Для цього використовують різний алкоголь, наприклад, віскі. Напій має димні та пряні ноти, які передаються їжі під час фламбування. Як обрати віскі При підборі спиртного враховуйте міцність, смак та поєднання з компонентами страви. Для фламбування використовують віскі з […]

    Правила использования виски для фламбирования

    Такая кулинарная техника родом из Франции, название которой переводится как «пылать», подразумевает обработку блюда горящим спиртом. Для этого используют разный алкоголь, например виски. Напиток обладает дымными и пряными нотами, которые передаются пище во время фламбирования. Как выбрать виски При подборе спиртного учитывайте крепость, вкус и сочетание с компонентами блюда. Для фламбирования используют виски с 40% […]

    Начальник Білозерської Військової адміністрації Херсонської області Ігор Острівний — фігурант ряду кримінальних справ, пов’язаних з розтратою бюджетних коштів громади

    За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, керівником Білозерської селищної ради – є Ігор Острівний, який ще 14 грудня 2022 року розпорядженням Президента України, був призначений начальником селищної військової адміністрації. Згідно матеріалів ряду кримінальних проваджень, починаючи вже з 2023 року посадовими особами Білозерської селищної ради Херсонської області, в умовах воєнного стану неодноразово […]