Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Зіркою на честь легенди «Чорноморця» поповнили Алею футбольної слави в Одесі

    Футбольний клуб «Чорноморець» відкрив нову зірку на Алеї футбольної слави Одеси, присвятивши її автору першого забитого командою м’яча в єврокубках Анатолію Дорошенку.

    Про це повідомили у пресслужбі футбольного клуба.

    Анатолій Дорошенко — радянський футболіст та український тренер, виступав на позиції півзахисника. Майстер спорту СРСР (1974). Закінчив Одеський педагогічний інститут. 11 серпня 1973 року дебютував в основному складі в матчі першості СРСР серед команд першої ліги «Чорноморець» — «Текстильник», замінивши на 80 хвилині Ігоря Іваненка. 29 листопада в товариській зустрічі «Чорноморця» зі збірною провінції Кассала (Судан) забив свій перший м’яч за «моряків», а 31 липня 1974 року забив перший м’яч в офіційних матчах одеського клубу — на 25 хвилині поєдинку чемпіонату СРСР з кишинівським «Ністру».

    17 вересня 1975 року «Чорноморець» дебютував в європейських клубних турнірах, зустрівшись в Одесі в першому матчі 1/32 фіналу Кубка УЄФА з римським «Лаціо». На 33 хвилині Анатолій Дорошенко й забив той самий перший м’яч, який до того ж був єдиним в цій зустрічі.

    У 2001 році Анатолій Дорошенко увійшов до числа найкращих футболістів Одеси XX століття, зайнявши в масштабному опитуванні футбольних фахівців десяте місце.

    Алею футбольної слави в Одесі відкрили 2 вересня 2012 року тоді там розмістили дванадцять пам’ятних зірок, присвячених найбільш гідним футболістам і тренерам команди «моряків». У вересні 2023 року до Дня міста відкрили дві нові зірки присвячені Олександру Дегтярьову та Олександру Поліщуку.

    Тож наразі на алеї розміщені 29 зірок присвячених: Віктору Прокопенку, Тимерлану Гусейнову, Володимиру Плоскіні, Ахмеду Алескерову, Ігорю Бєланову, Василю Москаленку, Костянтину Фурсу, Анатолію Зубрицькому, Юрію Заболотному, Семену Альтману, Леоніду Севастеєву, Віктору Гришку, Ігорю Соколовському, Валерію Поркуяну, Роману Григорчуку, Іллі Цимбалару, В’ячеславу Лещуку, Матвію Черкаському, Василю Іщаку, Леоніду Буряку, Володимиру Нечаєву, Володимиру Соколову, Віталію Серафімову, Віктору Зубкову, Олександру Рузі, Володимиру Фінку.

    Добавить комментарий

    Сколько стоит страховка на авто в Одессе?

    Стоимость автострахования в Одессе, как и в любом другом городе, зависит от множества факторов. Ответ на вопрос “Сколько стоит страховка на авто Украина?” может значительно варьироваться в зависимости от типа автомобиля, его возраста, марки, объема двигателя, а также от выбранных страховых опций и компании. Основные виды автострахования в Одессе ОСАГО. Эта страховка является обязательной для […]

    Зоомагазин MasterZoo: лучшие товары для домашних питомцев

    Завели щенка, котенка, хомячка или даже игуану? Обязательно купите для маленького жителя все самое необходимое. Понадобится индивидуальный набор корма, покупка лежанки для сна, лотка, посуды. В зависимости от вида животного может потребоваться одежда и аксессуары, самый необходимый инвентарь для прогулки. В современном зоомагазине Masterzoo сети сервисов zakaz.ua несложно отыскать все для заботы о домашних питомцах: […]

    Как использовать майнинг пул для эффективной добычи биткоинов?

    Майнинг криптовалют, особенно биткоина, становится все более конкурентным процессом, требующим значительных вычислительных ресурсов. В этих условиях майнеры ищут оптимальные решения для повышения эффективности своих операций. Одним из таких решений является использование майнинг пулов, которые объединяют мощности участников для увеличения шансов на успешный майнинг. В этой статье мы рассмотрим, как использовать WhitePool — один из популярных пулов, чтобы […]

    Правила використання віскі для фламбування

    Така кулінарна техніка родом із Франції, назва якої перекладається як «палати», передбачає обробку страви спиртом, що горить. Для цього використовують різний алкоголь, наприклад, віскі. Напій має димні та пряні ноти, які передаються їжі під час фламбування. Як обрати віскі При підборі спиртного враховуйте міцність, смак та поєднання з компонентами страви. Для фламбування використовують віскі з […]