Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Власників знищеного майна звільнять від податку на нерухомість

    Верховная рада

    Парламент ухвалив в цілому законопроєкт 7632 щодо звільнення від сплати податку на нерухоме майно, яке було знищене чи пошкоджене внаслідок агресії росії.

    Відповідний документ депутати підтримали 281 голосом, 17 квітня закон підписано Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком та відправлено на підпис Президенту.

    Прийнятий Закон передбачив можливість застосування Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, який затверджений наказом Мінреінтеграції № 309 (з подальшими змінами) з метою звільнення від оподаткування.

    Податок за землю

    Фізичні особи звільняються від сплати податків з 1 січня 2022 року до 31 грудня 2022 року у разі розташування земельних ділянок на територіях активних бойових дій або окупованих територіях (незалежно від тривалості таких подій у 2022 році). З 2023 року пільга буде діяти до останнього числа місяця, в якому завершено активні бойові дії або окупацію.

    Юридичні особи звільняються від оподаткування з 1 березня 2022 року до 1 січня 2023 року у разі розташування земельних ділянок на територіях активних бойових дій або окупованих територіях (незалежно від тривалості таких подій у 2022 році). З 2023 року пільга буде діяти до останнього числа місяця, в якому завершено активні бойові дії або окупацію.

    Податок на нерухомість

    Фізичні особи звільняються від сплати податків за 2021 і 2022 роки, якщо житлова нерухомість розташована на територіях активних бойових дій або окупованих територіях (незалежно від тривалості таких подій у 2022 році).

    Для юридичних осіб звільнення від податків застосовуватиметься з 1 березня до 1 січня 2023 року у разі розташування майна на територіях активних бойових дій або окупованих територіях (незалежно від тривалості таких подій у 2022 році).

     

    Єдиний податок четвертої групи

    Платники 4 групи звільняються від сплати єдиного податку з 1 березня 2022 року за земельні ділянки, які розташовані на територіях активних бойових дій або окупованих територіях. Втім, дія цієї норми не поширюється на земельні площі, бойові дії на яких або тимчасова окупація яких завершилися до 1 травня 2022 року.

    Крім того, не сплачується податок за земельні ділянки, що перебувають у консервації, та ділянки, які не придатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами. Норма діє у випадку ухвалення сільськими, селищними, міськими радами, військовими адміністраціями та військово-цивільними адміністраціями рішень про встановлення податкових пільг.

    Ігор Льов

    Источник: Регіональна мережа якісної журналістики

    Добавить комментарий

    Планировка квартир – куда обратиться за помощью?

    Существует множество планировок квартир, но подобрать идеальную – задача не из простых. Цена малейшей ошибки может измеряться круглой суммой и потраченными усилиями.  NSDgroup предлагает первоклассные услуги по планировке квартир, которые помогут вам максимально эффективно использовать пространство вашего жилья. Компания предоставляет индивидуальные решения в зависимости от количества комнат и ваших пожеланий. Будь то незначительные изменения или […]

    Як відкрити та використовувати європейську картку від криптогаманця Trustee Plus

    У світі, де фінансові установи все більше зосереджені на контролі над діями своїх клієнтів, Trustee Plus виходить за рамки традиційного підходу, пропонуючи користувачам новий рівень свободи. Замість того щоб обмежувати вас, мета компанії — дати користувачам інструменти для управління своїми коштами без будь-яких блокувань. Нещодавні нововведення НБУ, що стосуються лімітів на P2P-перекази, значно ускладнили життя […]

    Как обменять криптовалюту в Одессе: безопасные и проверенные способы

    С ростом популярности криптовалют все больше людей в Одессе начинают интересоваться возможностью обмена фиатных денег (гривны, доллары и т.д.) на  криптовалюты. К сожалению, наряду с ростом криптоэкономики увеличивается и число мошенничеств в этой сфере. Поэтому очень важно выбрать надежный и безопасный способ обмена.  Добавить комментарий

    Выбираем автомобильные аккумуляторные батареи: особенности литиевых, свинцово-сурьмянистых, калиевых

    В любом автомобиле важна каждая деталь механизма. Двигатель, конечно, сердце машины, но без множества других компонентов, включая аккумулятор, автомобиль попросту не заведется. Современные автомобили оснащены сложными электронными компонентами, сохраняя безопасность движения и повышая комфорт водителя, потребляя энергию даже когда двигатель выключен. Поэтому аккумуляторная батарея должна быть не только мощной для запуска двигателя, но и емкой, […]