Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Підкупити прикордонника на Одещині намагалися перевізники ухилянтів

    Жителі Одещини налагодили схему перевезення чоловіків призовного віку за 7 тисяч доларів до Молдови, але були викриті на КПП. Наразі двом організаторам повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб за кордон та наданні хабаря прикордоннику.

    Про це повідомляє Головне управління нацполіції в Одеській області.

    Двоє жителів Роздільнянської та Біляївської територіальних громад у змові з поки що не встановленою особою підшукували військовозобов’язаних чоловіків, які намагалися покинути країну у незаконний спосіб. Своїм «Клієнтам» вони за сім тисяч доларів пропонували переправлення до Молдови. Ціна «квитків» за кордон складалася з – тисячі доларів авансу, переведеного на криптогаманець, та решти – після успішного завершення «угоди».

    За ці гроші зловмисники на автомобілі доставили ухилянтів – чотирьох чоловіків з Одеської, Тернопільської, Харківської та Дніпропетровської областей до прикордонного населеного пункту в Роздільнянському районі.

    Після внесення «завдатку» ухилянти мали отримати подальші інструкції.

    Організатори схеми одночасно подбали й про підкуп прикордонника за 1,5 тисячі доларів, який надав би можливість перетнути кордон поза КПП.

    Втім, про таку пропозицію прикордонник повідомив своєму керівництву.

    Тоді були вжиті заходи та зловмисники затримані.

    Наразі двом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України, тобто організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, сприянні їх вчиненню наданням засобів, вчиненій щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, а також за ч. 3 ст. 369 КК України, тобто в наданні хабаря службовій особі за попередньою змовою групою осіб.

    За ці злочини правопорушникам загрожує до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

    Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, яким вони скористалися.

    Слідчі встановлюють повне коло причетних до злочину осіб та громадян, які вже могли скористатися послугами зловмисників.

    Слідство триває.

    Источник: Новости Одессы

    Добавить комментарий

    Планировка квартир – куда обратиться за помощью?

    Существует множество планировок квартир, но подобрать идеальную – задача не из простых. Цена малейшей ошибки может измеряться круглой суммой и потраченными усилиями.  NSDgroup предлагает первоклассные услуги по планировке квартир, которые помогут вам максимально эффективно использовать пространство вашего жилья. Компания предоставляет индивидуальные решения в зависимости от количества комнат и ваших пожеланий. Будь то незначительные изменения или […]

    Як відкрити та використовувати європейську картку від криптогаманця Trustee Plus

    У світі, де фінансові установи все більше зосереджені на контролі над діями своїх клієнтів, Trustee Plus виходить за рамки традиційного підходу, пропонуючи користувачам новий рівень свободи. Замість того щоб обмежувати вас, мета компанії — дати користувачам інструменти для управління своїми коштами без будь-яких блокувань. Нещодавні нововведення НБУ, що стосуються лімітів на P2P-перекази, значно ускладнили життя […]

    Как обменять криптовалюту в Одессе: безопасные и проверенные способы

    С ростом популярности криптовалют все больше людей в Одессе начинают интересоваться возможностью обмена фиатных денег (гривны, доллары и т.д.) на  криптовалюты. К сожалению, наряду с ростом криптоэкономики увеличивается и число мошенничеств в этой сфере. Поэтому очень важно выбрать надежный и безопасный способ обмена.  Добавить комментарий

    Выбираем автомобильные аккумуляторные батареи: особенности литиевых, свинцово-сурьмянистых, калиевых

    В любом автомобиле важна каждая деталь механизма. Двигатель, конечно, сердце машины, но без множества других компонентов, включая аккумулятор, автомобиль попросту не заведется. Современные автомобили оснащены сложными электронными компонентами, сохраняя безопасность движения и повышая комфорт водителя, потребляя энергию даже когда двигатель выключен. Поэтому аккумуляторная батарея должна быть не только мощной для запуска двигателя, но и емкой, […]