Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Результати нового муніципального опитування одеситів

    Соціологічна група «Рейтинг» навесні 2024 року провела опитування, щоб визначити ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та рівня якості послуг та сфер у місті. Дослідження думок українців проводились у 21 місті країни, за винятком тих, що перебувають під контролем російських чи проросійських сил на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

    Кореспондент Української Служби Інформації зробив вибірку думок одеситів щодо ситуації в країні та результатів опитування щодо відношення до діяльності місцевої влади.

    Опитування проводилося методикою face-to-face – а саме вдома у респондентів. Вибірка складалася з 16 800 громадян віком від 18 років і старше. Статистична похибка у дослідженні для кожного міста не перевищує 3,5%.

    Так, мешканці Одеси виявилися оптимістичнішими за жителів інших областей. На питання «яким ви бачите майбутнє України» тільки 61% одеситів висловилися за «обнадійливе» та опинилися на передостанній сходинці у цьому рейтингу.

     

    Що думають одесити про війну, майбутнє і про міську владу — результати нового муніципального опитування (інфографіка)

    Загалом 44% одеситів вважають, що справи у їхньому місті йдуть у правильному напрямку, проти 37%, які висловилися з протилежною думкою. Крім того, 31% містян вважають, що найближчі 12 місяців економічне становище набагато погіршиться і тільки 2%, що покращиться.

     

     

    Що думають одесити про війну, майбутнє і про міську владу — результати нового муніципального опитування (інфографіка)

    Соціологи також дослідили думки українців, щодо якості послуг. У містах Показник Одеси 3,2 зведеного індексу якості обслуговування , серед лідерів – Луцьк, остання сходинка у таблиці у Миколаєва. Так, 9% одеситів оцінили цей критерій на відмінно, 50% добре, 3% – жахливо. Проте, при розгляданні окремих послуг, ситуація виглядає значно гірше.

     

    З 19 послуг, розглянутих авторами дослідження, Одеса потрапила до першої десятки з позитивними показниками лише за чотирма критеріями: вивіз сміття – 6 місце, транспортна інфраструктура – 8 місце, дороги – 9 місце та водопостачання – 10 місце. Найнижчі оцінки одесити віддали якості роботи співробітників поліції та соціального захисту – вони зайняли останнє, 21 місце. На передостанньому, 20 місці, Одеса опинилася в категоріях розвитку промисловості та електропостачання. Також Одеса відстає у сфері освіти.

    Оцінюючи діяльність Обласної державної військової адміністрації ті міського голови — одесити надали перевагу Геннадію Труханову. 11% цілком схвалюють роботу мера Одеси, 24% швидше не схвалюють, 11% містян негативно ставляться до діяльності Труханова.

     

    Що думають одесити про війну, майбутнє і про міську владу — результати нового муніципального опитування (інфографіка)

    Серед одеситів 37% вважають, що самозбагачення є ключовим фактором у прийнятті рішень депутатами місцевих рад та 36% впевнені, що їм не допоможуть, якщо вони звернуться за вирішенням своєї проблеми до місцевої ради. Крім того, 35% вважають діяльність органів місцевого самоврядування непрозорою, 34% незадоволені тим, що їх діяльність зав’язана на кумівстві.

     

    При цьому 35% одеситів задоволені діяльністю мера Труханова, 46% – вважають, що після закінчення терміну, одесити повинні обрати іншу людину у керівництво містом, 11% бажають, щоб мер скоріше пішов з посади.

     

    Що думають одесити про війну, майбутнє і про міську владу — результати нового муніципального опитування (інфографіка)

    Водночас одесити вважають що справи у місті йдуть не так добре, як хотілося б, 62% не вірять що економічна ситуація у найближчі 12 місяців покращиться.Також більшість містян невисоко оцінюють поінформованість про діяльність місцевої влади.

    Источник: Новости Одессы

    Добавить комментарий

    Начальник Білозерської Військової адміністрації Херсонської області Ігор Острівний — фігурант ряду кримінальних справ, пов’язаних з розтратою бюджетних коштів громади

    За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, керівником Білозерської селищної ради – є Ігор Острівний, який ще 14 грудня 2022 року розпорядженням Президента України, був призначений начальником селищної військової адміністрації. Згідно матеріалів ряду кримінальних проваджень, починаючи вже з 2023 року посадовими особами Білозерської селищної ради Херсонської області, в умовах воєнного стану неодноразово […]

    Планировка квартир – куда обратиться за помощью?

    Существует множество планировок квартир, но подобрать идеальную – задача не из простых. Цена малейшей ошибки может измеряться круглой суммой и потраченными усилиями.  NSDgroup предлагает первоклассные услуги по планировке квартир, которые помогут вам максимально эффективно использовать пространство вашего жилья. Компания предоставляет индивидуальные решения в зависимости от количества комнат и ваших пожеланий. Будь то незначительные изменения или […]

    Як відкрити та використовувати європейську картку від криптогаманця Trustee Plus

    У світі, де фінансові установи все більше зосереджені на контролі над діями своїх клієнтів, Trustee Plus виходить за рамки традиційного підходу, пропонуючи користувачам новий рівень свободи. Замість того щоб обмежувати вас, мета компанії — дати користувачам інструменти для управління своїми коштами без будь-яких блокувань. Нещодавні нововведення НБУ, що стосуються лімітів на P2P-перекази, значно ускладнили життя […]

    Как обменять криптовалюту в Одессе: безопасные и проверенные способы

    С ростом популярности криптовалют все больше людей в Одессе начинают интересоваться возможностью обмена фиатных денег (гривны, доллары и т.д.) на  криптовалюты. К сожалению, наряду с ростом криптоэкономики увеличивается и число мошенничеств в этой сфере. Поэтому очень важно выбрать надежный и безопасный способ обмена.  Добавить комментарий