Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Пожежа сталася на полі у Болградському районі

    Внаслідок загоряння поля було знищено пшеницю на корені. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на  Болградське районне управління ГУ ДСНС України в Одеській області.

    Після чергової пожежі, яка знищила зернову культуру рятувальники вкотре акцентували орендарям та власникам земельних ділянок дотримуватися основних правил пожежної безпеки під час збиральної кампанії.

    З початку достигання біля хлібних масивів мають бути встановлені знаки про заборону паління й використання відкритого вогню. Перед початком жнив хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степовій смузі, автомобільним шляхам і залізницям повинні бути обкошені та оборані захисною смугою щонайменше 4 м завширшки.

    Перед косовицею хлібні масиви з великою площею необхідно розбити на ділянки площею не більше 50 га. Між ділянками варто робити прокоси не менше 8 м завширшки. Скошений хліб із прокосів треба негайно зібрати. У серединці прокосів робиться проорана смуга не менше 4 м завширшки.

    До початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також мають бути оснащені справними іскрогасниками, забезпечені первинними засобами пожежогасіння.

    У разі групового методу збирання до складу збирально-транспортних загонів необхідно включати спеціалізовану техніку, що пристосована для гасіння пожеж зернових.

    Безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор з дисковою бороною на випадок пожежі.

    Корпуси комбайнів повинні бути оснащені заземлювальним металевим ланцюгом, що торкається землі.

    Також важливо регулярно перевіряти на щільність з’єднання вихлопної труби з патрубком випускного колектора та колектора з блоком двигуна.  збиральну техніку необхідно У разі появи ознак пробивання прокладок роботу слід припинити до їх заміни.

    “Крім того, велика відповідальність лежить на мешканцях та гостях нашого району. Частіше всього, пожежі виникають на полях,  що  розташовані на придорожніх територіях. Недбало викинутий недопалок з вікна автомобіля, який проїжджає повз поля, також може спричинити виникнення пожежі”, — зазначили у Болградському районному управлінні ДСНС.

    Нагадаємо, у місті Болград відбувся семінар для аграріїв та представників влади, де обговорювалися питання дотримання правил пожежної безпеки та охорони праці.

    Источник: Новости Бессарабии

    Добавить комментарий

    Планировка квартир – куда обратиться за помощью?

    Существует множество планировок квартир, но подобрать идеальную – задача не из простых. Цена малейшей ошибки может измеряться круглой суммой и потраченными усилиями.  NSDgroup предлагает первоклассные услуги по планировке квартир, которые помогут вам максимально эффективно использовать пространство вашего жилья. Компания предоставляет индивидуальные решения в зависимости от количества комнат и ваших пожеланий. Будь то незначительные изменения или […]

    Як відкрити та використовувати європейську картку від криптогаманця Trustee Plus

    У світі, де фінансові установи все більше зосереджені на контролі над діями своїх клієнтів, Trustee Plus виходить за рамки традиційного підходу, пропонуючи користувачам новий рівень свободи. Замість того щоб обмежувати вас, мета компанії — дати користувачам інструменти для управління своїми коштами без будь-яких блокувань. Нещодавні нововведення НБУ, що стосуються лімітів на P2P-перекази, значно ускладнили життя […]

    Как обменять криптовалюту в Одессе: безопасные и проверенные способы

    С ростом популярности криптовалют все больше людей в Одессе начинают интересоваться возможностью обмена фиатных денег (гривны, доллары и т.д.) на  криптовалюты. К сожалению, наряду с ростом криптоэкономики увеличивается и число мошенничеств в этой сфере. Поэтому очень важно выбрать надежный и безопасный способ обмена.  Добавить комментарий

    Выбираем автомобильные аккумуляторные батареи: особенности литиевых, свинцово-сурьмянистых, калиевых

    В любом автомобиле важна каждая деталь механизма. Двигатель, конечно, сердце машины, но без множества других компонентов, включая аккумулятор, автомобиль попросту не заведется. Современные автомобили оснащены сложными электронными компонентами, сохраняя безопасность движения и повышая комфорт водителя, потребляя энергию даже когда двигатель выключен. Поэтому аккумуляторная батарея должна быть не только мощной для запуска двигателя, но и емкой, […]