Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    В Одесі затримали поліцейського після одержання 25 тисяч

    Співробітники Державного бюро розслідувань затримали в Одесі поліцейського за підозрою в обкладанні даниною підприємців.

    Так, за даними Бюро, посадовець вимагав з місцевого підприємця щомісячну плату за безперешкодну торгівлю рибою.

    У разі несплати погрожував проблемами з бізнесом та вилученням товару. За оперативними даними, з лютого 2024 року за такою схемою правоохоронець збирав щомісячну плату з інших торговців на загальну суму 150 тисяч гривень.

    19 червня 2024 року посадовця затримали саме під час одержання чергової плати у сумі 25 тисяч гривень.

    Як стверджують в Одеській обласній прокуратурі, свої послуги чоловік оцінював у 5 тисяч на місяць й отримані 25 тисяч були сплатою за п’ять місяців його заступництва.

    Натомість у ДБР зазначають, що чоловік щомісячно збирав з одного підприємця 25 тисяч на місяць.

    Наразі йому повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (частина 3 статті 369-2 КК України).

    Вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

    В разі доведення його провини, чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

    Раніше в Одеській області викрили корупційний механізм надання в оренду об’єктів державної власності.

    Серед затриманих голова однієї з сільських рад Білгород-Дністровського району та двоє посадовців управління водних ресурсів річок й міжрайонного управління водного господарства.

    Вони одержали 40 тисяч США за передачу у користування державного майнового комплексу із земельною ділянкою площею 16 гектарів вздовж траси міжнародного значення «Одеса-Рені».

    Нещодавно Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відмовився призначити експертне дослідження у справі судді Київського районного суду Одеси Людмили Салтан, яку звинувачують в отриманні хабаря в розмірі 4000 доларів.

    Також в Одесі затримали співробітника Київського районного територіального центра комплектування та соціальної підтримки за хабарництво.

    Добавить комментарий

    Как правильно подготовить помещение для установки окрасочной камеры

    Правильная подготовка помещения для установки окрасочной камеры играет ключевую роль в обеспечении качества и безопасности покрасочных работ. Компания TWEKO, ведущий производитель покрасочных камер для автомобилей и другой техники, делится основными этапами подготовки помещения, которые помогут создать оптимальные условия для установки и эксплуатации оборудования. Выбор подходящего места Первым шагом в подготовке помещения для установки окрасочной камеры […]

    Шолом для мотоцикла та велосипеда – головний захист від травмування

    Голова – найвразливіша частина тіла людини. За деякими даними близько 70% важких травм під час аварії на мотоциклі припадають через пошкодження голови. З огляду на це, наявність шолома вже не виглядає як звичайна вимога з правил дорожнього руху, а як необхідність, що рятує життя людини. Але ж і шолом шолому різниться. Крім того, що вони […]

    Где купить акустику для автомобиля

    Каждый автолюбитель старается сделать так, чтобы музыка в автомобиле звучала приятно для слуха. Качественный звук в салоне важен владельцу машины, ведь он негласно увеличивает его статус. Некоторые считают, что для организации музыкальной системы главное — купить хорошую автомагнитолу. Устройство определяет возможности и уровень системы. Однако стоит уделить больше внимания выбору динамиков, ведь от них зависят […]

    Як скласти меню на дитяче свято: важливі нюанси

    Щоб дитяче свято сподобалося всім учасникам, важливо правильно скласти меню, взявши до уваги смаки малюків та дієтичні обмеження, якщо вони є. У статті докладно розповідаємо, що важливо врахувати при розробці меню святкування дня народження чи іншого заходу, де головними гостями будуть діти. Добавить комментарий