Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    На Одещині злочинне угруповання розкрадало гроші на відновленні зруйнованих росіянами будинків

    Йдеться про відновлення 9-ти поверхівки у Сергіївці та приватних будинків у інших селах. Наразі за матеріалами СБУ повідомлено про підозру чотирьом фігурантам справи у складі організованого злочинного угруповання — голові селищної ради, керівнику комунального підприємства, підряднику та інженеру з технічного нагляду.

    Про це повідомляє СБУ.

    Всього злочинці за схемою було вкрадено майже 2,4 мільйони гривень державних коштів, виділених на ліквідацію наслідків російських обстрілів.

    Слідством встановлено, що голова селищної ради організував схему розкрадання коштів на відновлення житлового фонду кількох населених пунктів — 9-ти поверхового будинку у Сергіївці та шести приватних будинків в іншому селі. Вартість робіт по їх відновленню була оцінена у понад 11 мільйонів гривень.

    До схеми голова сільради залучив керівника комунального підприємства, підконтрольну комерційну структуру та інженера з технагляду.

     

    На Одещині розкрадали гроші на відновленні зруйнованих росіянами будинків (фото)

    Комунальне підприємство було визначено на проведення відновлювально-будівельних робіт рішенням сільради. Але в офіційних документах фігуранти умисно зазначили неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт та збільшили фактичну вартість використаних матеріалів.

    Крім того, селищний голова спільно з начальником комунального підприємства оформили на роботу 12 фіктивних працівників, яким виплатили «зарплату» понад мільйон гривень.

    Наразі за матеріалами СБУ повідомлено про підозру чотирьом фігурантам справи у складі організованого злочинного угруповання – голові селищної ради, керівнику комунального підприємства, підряднику та інженеру з технічного нагляду.

    Залежно від участі та ролі у злочинній схемі їхні дії кваліфіковані за кількома статтями КК України, а саме ч. 4 та 5 ст. 191, ч. 3 та 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, тобто привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, ч. 3 ст. 209, тобто легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом та ч. 2 та 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366, тобто службове підроблення.

    Слідчими встановлюються всі обставини злочину та вирішуються питання щодо притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до цієї схеми.

    Нагадаємо, що директора комунального підприємства у Сергіївці за підозрою у розтраті грошей та службовому підробленні під час відновлення житлового будинку  пошкодженого російською ракетою, відправили до СІЗО.

     

    На Одещині розкрадали гроші на відновленні зруйнованих росіянами будинків (фото)

    На Одещині розкрадали гроші на відновленні зруйнованих росіянами будинків (фото)

    На Одещині розкрадали гроші на відновленні зруйнованих росіянами будинків (фото)

    На Одещині розкрадали гроші на відновленні зруйнованих росіянами будинків (фото)

    Источник: Новости Одессы

    Добавить комментарий

    Планировка квартир – куда обратиться за помощью?

    Существует множество планировок квартир, но подобрать идеальную – задача не из простых. Цена малейшей ошибки может измеряться круглой суммой и потраченными усилиями.  NSDgroup предлагает первоклассные услуги по планировке квартир, которые помогут вам максимально эффективно использовать пространство вашего жилья. Компания предоставляет индивидуальные решения в зависимости от количества комнат и ваших пожеланий. Будь то незначительные изменения или […]

    Як відкрити та використовувати європейську картку від криптогаманця Trustee Plus

    У світі, де фінансові установи все більше зосереджені на контролі над діями своїх клієнтів, Trustee Plus виходить за рамки традиційного підходу, пропонуючи користувачам новий рівень свободи. Замість того щоб обмежувати вас, мета компанії — дати користувачам інструменти для управління своїми коштами без будь-яких блокувань. Нещодавні нововведення НБУ, що стосуються лімітів на P2P-перекази, значно ускладнили життя […]

    Как обменять криптовалюту в Одессе: безопасные и проверенные способы

    С ростом популярности криптовалют все больше людей в Одессе начинают интересоваться возможностью обмена фиатных денег (гривны, доллары и т.д.) на  криптовалюты. К сожалению, наряду с ростом криптоэкономики увеличивается и число мошенничеств в этой сфере. Поэтому очень важно выбрать надежный и безопасный способ обмена.  Добавить комментарий

    Выбираем автомобильные аккумуляторные батареи: особенности литиевых, свинцово-сурьмянистых, калиевых

    В любом автомобиле важна каждая деталь механизма. Двигатель, конечно, сердце машины, но без множества других компонентов, включая аккумулятор, автомобиль попросту не заведется. Современные автомобили оснащены сложными электронными компонентами, сохраняя безопасность движения и повышая комфорт водителя, потребляя энергию даже когда двигатель выключен. Поэтому аккумуляторная батарея должна быть не только мощной для запуска двигателя, но и емкой, […]