Українські виробники відвантажують якісну моркву за ціною 20-28 грн/кг, що на 83% дорожче, ніж минулого року.
Про це повідомляє моніторинговий проєкт EastFruit.
Лише з кінця минулого тижня морква в Україні подорожчала в середньому на 11%, і сьогодні виробники готові відвантажувати цю продукцію за ціною 20-28 грн/кг (0,48 – 0,67 дол./кг) залежно від якості, регіону та інших умов угоди, – йдеться у повідомленні.
Ключові гравці ринку зауважують, що зростанню цін сприяє помітне підвищення торговельної активності у сегменті даних коренеплодів.
Водночас більшість господарств призупинили продаж якісної моркви, очікуючи вищих цін, тож заклали врожай на зберігання, а до реалізації пропонують лише надлишки, внаслідок чого пропозиція моркви на ринку дещо обмежена.
Аналітики зазначають, що наразі якісна морква в Україні вже в середньому на 83% дорожча, ніж рік тому. За умови збереження актуальних темпів збуту деякі виробники планують надалі підвищувати ціни.
Источник: Новости Одессы