Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Епідпоріг COVID-19 перевищено на Одещині

    За даними моніторингу в області триває зростання захворюваності на вірусні інфекції, включаючи COVID-19. Порівняно з попереднім тижнем, загальний рівень захворюваності зріс на 9,3%, у тому числі серед дитей — на 6,2%, серед дорослих – на 16,1%. Спостерігаються також спалахи захворювання населення іншими вірусними інфекціями.

    Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб.

    Інтенсивний показник, включно із COVID-19, становив 645,3 на 100 тисяч населення та перевищив епідемічний поріг (532,05) на 21,3%, що розцінюється як середній рівень інтенсивності епідемічного процесу.

    Спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу А (не субтипований) та вірусів не грипозної етіології (аденовірус, RS-вірус та SARS CoV-2).

    Хворіють переважно діти раннього віку та 5 – 14 років. Зріс також і рівень госпіталізації хворих – на 29%. При цьому 74,2% хворих у лікарнях — діти.

    Найбільши спалахи захворювання населення вірусними інфекціями спостерігається у Болградському та Подільському районах Одещини. Менш інтенсивною є захворюваність у Білгород- Дністровському та Березівському районах. В Роздільнянському районі захворюваність реєструвалась практично на рівні обласного показника. В Одеському та Ізмаїльському районах показник нижче за обласний на 10% та 11,4% відповідно.

    Загальна кількість хворих на COVID-19 залишається фактично не змінною. Однак, спостерігається зростання серед дорослого населення на 9,7%, одночасно серед дітей зниження в 1,8 рази. Питома вага дорослих з ковідом складає до 85%, а серед них превалювали особи у віці 30-64 роки (50%).

    Показник госпіталізації хворих на COVID-19 знизився на 39%. Летальні випадки не реєструвались.

    Захворюваність на гострі кишкові інфекції, порівняно з попереднім тижнем, збільшилась на 15% за рахунок дитячого населення. Дорослі, навпаки, стали хворіти на кишкові інфекції менше.

    Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками (кір, кашлюк, скарлатина, вірусний гепатит) або не реєструвались зовсім (дифтерія, краснуха, правець, епідемічний паротит).

    Санітарно-епідемічна ситуація залишається на контролі.

    За даними лікувально-профілактичних закладів з початку епідсезону щеплено проти грипу 8200 осіб, у тому числі 6321 медичних працівників.

    Медики в черговий раз наголошують на необхідності вакцинації.

    Источник: Новости Одессы

    Добавить комментарий

    Сколько стоит страховка на авто в Одессе?

    Стоимость автострахования в Одессе, как и в любом другом городе, зависит от множества факторов. Ответ на вопрос “Сколько стоит страховка на авто Украина?” может значительно варьироваться в зависимости от типа автомобиля, его возраста, марки, объема двигателя, а также от выбранных страховых опций и компании. Основные виды автострахования в Одессе ОСАГО. Эта страховка является обязательной для […]

    Зоомагазин MasterZoo: лучшие товары для домашних питомцев

    Завели щенка, котенка, хомячка или даже игуану? Обязательно купите для маленького жителя все самое необходимое. Понадобится индивидуальный набор корма, покупка лежанки для сна, лотка, посуды. В зависимости от вида животного может потребоваться одежда и аксессуары, самый необходимый инвентарь для прогулки. В современном зоомагазине Masterzoo сети сервисов zakaz.ua несложно отыскать все для заботы о домашних питомцах: […]

    Как использовать майнинг пул для эффективной добычи биткоинов?

    Майнинг криптовалют, особенно биткоина, становится все более конкурентным процессом, требующим значительных вычислительных ресурсов. В этих условиях майнеры ищут оптимальные решения для повышения эффективности своих операций. Одним из таких решений является использование майнинг пулов, которые объединяют мощности участников для увеличения шансов на успешный майнинг. В этой статье мы рассмотрим, как использовать WhitePool — один из популярных пулов, чтобы […]

    Правила використання віскі для фламбування

    Така кулінарна техніка родом із Франції, назва якої перекладається як «палати», передбачає обробку страви спиртом, що горить. Для цього використовують різний алкоголь, наприклад, віскі. Напій має димні та пряні ноти, які передаються їжі під час фламбування. Як обрати віскі При підборі спиртного враховуйте міцність, смак та поєднання з компонентами страви. Для фламбування використовують віскі з […]