Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    COVID-19 на минулому тижні забрав життя жителя Одещини

    Кількість померлих внаслідок COVID-19 з початку року в Одеській області зросла за тиждень до 23 осіб.

    Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

    Таким чином впродовж тижня 20-26 лютого помер один пацієнт. Загалом за останній тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність зросла на 20%, у тому числі серед  дорослого населення на 17,5%, серед дітей на 43,3%. Рівень госпіталізації також  зріс на 10%.

    Стосовно захворюваності по територіальним громадам, то її зростання спостерігалось в Великодолинській, Ізмаїльський, Дивізійській та Овідіопольській.

    З початку 2023 року  в області зареєстровано 2 тисячі 534 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

    Також минулого тижня медики зареєстрували в Одеській області випадок зараження новим штамом коронавірусу «Omicron» — XBB.1.5 або «Кракен».

    Випадок зареєстрований в одному із населених пунктів Одеського району у людини, яка двічі вакцинована проти коронавірусу, за межі області не виїжджала, тобто зараження місцеве.

    За даними медиків, наразі в області циркулюють дев’ять різновидів штаму коронавірусу «Омікрон», однак нового варіанту, XBB.1.5 («Кракен»), до цього часу не було зафіксовано, це вже десятий різновид.

    Всесвітня організація охорони здоров’я World Health Organization (WHO) назвала «Кракен» найбільш заразним з усіх, що були виявлені до цього і повідомила, що даний штам не має специфічних мутацій, які б могли робити його більш небезпечним, ніж інші субваріанти «Omicron». Однак, він найбільш ефективно ухиляється від імунної відповіді людини та здатний викликати серйозні ускладнення у людей похилого віку, із супутніми захворюваннями та з ослабленим імунітетом.

    Симптоми «Кракену»:

    • підвищення температури тіла;
    • загальна слабкість, головний та м’язовий біль;
    • нежить і чхання;
    • першіння у горлі та кашель;
    • в окремих випадках може погіршитися апетит та виникнути діарея.

    Також наприкінці січня Міністерство охорони здоров’я України повідомило про реєстрацію в країні першого випадку зараження новою сублінією варіанта коронавірусу — Omicron, або «Кракен».

    Випадок був зафіксований у Сумській області у людини, яка не пройшла курс вакцинації проти коронавірусу.

    За даними моніторингу захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), знаходилась на сезонному рівні і не перевищувала епідемічний поріг

    Загальний рівень захворюваності, порівняно з попереднім тижнем, незначно зріс на 2,5%, у тому числі серед дорослого населення на 1,2%, серед дітей до 17 років на 3,4%.

    Рівень госпіталізації також зріс на 4,5%. Питома вага госпіталізованих хворих склала 4,6%, а серед них привалювало доросле населення (53%).

    За даними моніторингу вірусологічних досліджень серед населення спостерігалась одночасна циркуляція вірусів грипу типу А, В та не грипозної етіології (парагрип, адено-, рино- та РС-віруси).

    Всього за тиждень обстежено на грип 251 хворого, з них у 54 осіб (21,5%) виділено віруси грипу, у тому числі А не субтипований – 47 (87%) та В – 7 (13%); серед інших респіраторних вірусів (82), переважали SARS-CoV-2 – 48 (58,5%) та риновірус – 13 (15,9%).

    Автор: Кирило Бойко

    Источник: Регіональна мережа якісної журналістики

    Добавить комментарий

    Ресторан японської кухні: смачні страви та традиції

    Їжа у Японії — це справжнє мистецтво. Вона вражає гурманів смаком та естетикою. В ресторанах гостям пропонують різноманітні страви японської кухні. Для їхнього приготування використовуються найсвіжиші інгредієнти. У цієї статті розглянемо особливості японської кухні і розповімо, які є популярні страви. Також спробуємо відповісти на питання, чому слід відвідати суші-бар. Основи японської кухні Відмінні риси, які […]

    Як швидко та безпроблемно закрити потреби у кадрах: масовий підбір персоналу в Одесі

    Запуск нового проєкту, розширення бізнесу або несподіваний сезонний пік — знайома ситуація для будь-якого роботодавця. Коли працівники потрібні вже «на вчора», часу на довгі пошуки просто немає. Але ж і взяти кого-небудь «з вулиці» — ризиковано. Потрібні перевірені, мотивовані люди, які швидко ввійдуть у курс справ. Саме тому масовий підбір персоналу в Одесі — опція […]

    Які популярні кольори металочерепиці у 2025

    Металочерепиця так само користується попитом і залишається одним з найпопулярніших покрівельних покриттів. Згодом зміни стосуються не лише технології виробництва, а також змінюються переваги покупців. Вони стосуються навіть декоративних даних, особливо відтінку. У 2025 році в Україні спостерігається тенденція до використання натуральних та глибоких відтінків металочерепиці. Покупці обирають природні кольори, які добре поєднуються з різним ландшафтом […]

    Какие популярные цвета металлочерепицы в 2025

    Металлочерепица всё так же пользуется спросом и остается одним из самых популярных кровельных покрытий. Со временем изменения касаются не только технологии производства, также меняются предпочтение покупателей. Они касаются в том числе и декоративных данных, особенно оттенка. В 2025 году в Украине наблюдается тенденция к использованию натуральных и глубоких оттенков металлочерепицы. Покупатели выбирают природные цвета, которые […]