Їжа у Японії — це справжнє мистецтво. Вона вражає гурманів смаком та естетикою. В ресторанах гостям пропонують різноманітні страви японської кухні. Для їхнього приготування використовуються найсвіжиші інгредієнти. У цієї статті розглянемо особливості японської кухні і розповімо, які є популярні страви. Також спробуємо відповісти на питання, чому слід відвідати суші-бар.
Відмінні риси, які має японська сучасна кухня — простота і натуральність. Основні її принципи — використання свіжих японських інгредієнтів, сезонних овочів, морепродуктів. Частіше за все у меню, яке пропонує заклад, можна зустріти наступні страви із різних інгредієнтів:
Нарешті треба сказати про темпуру. Це морепродукти або овочі, які смажаться до хрусткої скоринки.
Окрім вже перелічених, є наступні відомі страви японської кухні, які будуть описані у таблиці.
Назва страви | Опис |
Рамен | Японська локшина у бульйоні з м’ясом. Як варіант при приготуванні локшини може бути додана креветка. |
Удон | Товста пшенична локшина, яка дуже часто подається в бульйоні або з соусом. |
Соба | Локшина,яка дуже часто подається в бульйоні. Також ресторани, які її готують, дотримуються правила подавати її холодною. |
Якініку | Смажене м’ясо, яке готують на грилі. Воно часто подається з соусом. |
Каараге | Японські курячі темпура шматки. Їх маринують у соєвому соусі, а потом обсмажують до скоринки. |
Донбурі | Це рисова чаша, яка може мати різні начинки. Наприклад, це може бути “якудон”, тобто рис з яловичиною. |
Місо-суп | Традиційний суп, для приготування якого використовується місо-паста. Крім того, повара для його приготування часто використовують водорості і тофу. |
Тонкацу | Смажене свиняче м’ясо. При подачі додається трохи соуса або капусти. |
Ось чому слід відвідати ресторан японської кухні:
Ще один важливий плюс — здорове харчування. Багато страв мають у своєму складі рибу і овочі. Жирів у них мінімум.
Для приготування страв ресторан японської кухні https://bento.com.ua/ використовує багато унікальних інгредієнтів. Вони надають стравам, з яких їх готують, особливий смак:
Копчений соковитий лосось часто кухар використовує для того, щоб додати смаку і аромату.
Відвідування ресторану японської кухні — це не тільки можливість отримати насолоду від смачних страв. Також це дозволяє зануритися у японську культуру. Спробуйте різні суші, роли і традиційні страви, наприклад, таке як локшина удон. Це дозволить відчути справжній смак Японії, який немає сумніву, що ви отримаєте велике задоволення від кожного шматочка, і у вас з’явиться бажання знов скуштувати ці страви.