Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Епідпоріг COVID-19 перевищено на Одещині

    За даними моніторингу в області триває зростання захворюваності на вірусні інфекції, включаючи COVID-19. Порівняно з попереднім тижнем, загальний рівень захворюваності зріс на 9,3%, у тому числі серед дитей — на 6,2%, серед дорослих – на 16,1%. Спостерігаються також спалахи захворювання населення іншими вірусними інфекціями.

    Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб.

    Інтенсивний показник, включно із COVID-19, становив 645,3 на 100 тисяч населення та перевищив епідемічний поріг (532,05) на 21,3%, що розцінюється як середній рівень інтенсивності епідемічного процесу.

    Спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу А (не субтипований) та вірусів не грипозної етіології (аденовірус, RS-вірус та SARS CoV-2).

    Хворіють переважно діти раннього віку та 5 – 14 років. Зріс також і рівень госпіталізації хворих – на 29%. При цьому 74,2% хворих у лікарнях — діти.

    Найбільши спалахи захворювання населення вірусними інфекціями спостерігається у Болградському та Подільському районах Одещини. Менш інтенсивною є захворюваність у Білгород- Дністровському та Березівському районах. В Роздільнянському районі захворюваність реєструвалась практично на рівні обласного показника. В Одеському та Ізмаїльському районах показник нижче за обласний на 10% та 11,4% відповідно.

    Загальна кількість хворих на COVID-19 залишається фактично не змінною. Однак, спостерігається зростання серед дорослого населення на 9,7%, одночасно серед дітей зниження в 1,8 рази. Питома вага дорослих з ковідом складає до 85%, а серед них превалювали особи у віці 30-64 роки (50%).

    Показник госпіталізації хворих на COVID-19 знизився на 39%. Летальні випадки не реєструвались.

    Захворюваність на гострі кишкові інфекції, порівняно з попереднім тижнем, збільшилась на 15% за рахунок дитячого населення. Дорослі, навпаки, стали хворіти на кишкові інфекції менше.

    Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками (кір, кашлюк, скарлатина, вірусний гепатит) або не реєструвались зовсім (дифтерія, краснуха, правець, епідемічний паротит).

    Санітарно-епідемічна ситуація залишається на контролі.

    За даними лікувально-профілактичних закладів з початку епідсезону щеплено проти грипу 8200 осіб, у тому числі 6321 медичних працівників.

    Медики в черговий раз наголошують на необхідності вакцинації.

    Источник: Новости Одессы

    Добавить комментарий

    Как использовать майнинг пул для эффективной добычи биткоинов?

    Майнинг криптовалют, особенно биткоина, становится все более конкурентным процессом, требующим значительных вычислительных ресурсов. В этих условиях майнеры ищут оптимальные решения для повышения эффективности своих операций. Одним из таких решений является использование майнинг пулов, которые объединяют мощности участников для увеличения шансов на успешный майнинг. В этой статье мы рассмотрим, как использовать WhitePool — один из популярных пулов, чтобы […]

    Правила використання віскі для фламбування

    Така кулінарна техніка родом із Франції, назва якої перекладається як «палати», передбачає обробку страви спиртом, що горить. Для цього використовують різний алкоголь, наприклад, віскі. Напій має димні та пряні ноти, які передаються їжі під час фламбування. Як обрати віскі При підборі спиртного враховуйте міцність, смак та поєднання з компонентами страви. Для фламбування використовують віскі з […]

    Правила использования виски для фламбирования

    Такая кулинарная техника родом из Франции, название которой переводится как «пылать», подразумевает обработку блюда горящим спиртом. Для этого используют разный алкоголь, например виски. Напиток обладает дымными и пряными нотами, которые передаются пище во время фламбирования. Как выбрать виски При подборе спиртного учитывайте крепость, вкус и сочетание с компонентами блюда. Для фламбирования используют виски с 40% […]

    Начальник Білозерської Військової адміністрації Херсонської області Ігор Острівний — фігурант ряду кримінальних справ, пов’язаних з розтратою бюджетних коштів громади

    За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, керівником Білозерської селищної ради – є Ігор Острівний, який ще 14 грудня 2022 року розпорядженням Президента України, був призначений начальником селищної військової адміністрації. Згідно матеріалів ряду кримінальних проваджень, починаючи вже з 2023 року посадовими особами Білозерської селищної ради Херсонської області, в умовах воєнного стану неодноразово […]