Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    У чому причина росту хворих на туберкульоз на Одещині

    За 2023 рік захворюваність на туберкульоз в Одеській області зросла на 6%. За даними лікарів, нині наш регіон займає одне з перших місць, де фіксують нові випадки хвороби.

    Під час брифінгу «Протидія поширенню туберкульозу. Методи профілактики», фахівці розповіли представникам медіа про тих, хто знаходиться у зоні ризику.

    Медики характеризують епідеміологічну ситуацію в Одеській області, як нестійку. Адже у регіоні зберігається тенденція до зростання захворюваності на туберкульоз.

    За даними фахівців, у 2023 році захворюваність серед населення області зросла на 6%, а офіційний показник склав майже 100 випадків хвороби на 100 тис. населення, перевищив середній показник по країні у два рази. Зростає захворюваність й серед дитячого населення.

    Так, найбільше випадків хвороби було зареєстровано у Роздільнянському районі, – там на 100 тис населення захворіло 150 осіб. У Березівському районі – 126 людей, в Одеському районі – 100 особа на 100 тис. населення. Найнижчі показники відмічались у Болградському та Ізмаїльському районах.

    За офіційними даними протягом 2023 року на Одещині було виявлено загалом 2 330 випадків туберкульозу. Попри військову агресію кожен з медичних працівників робить усе можливе, щоб кожен пацієнт отримував лікування постійно і міг одужати, – зазначив директор Одеського обласного центру соціально значущих хвороб Олександр Толстопятов.

    Медики нагадали, туберкульоз – це інфекційне захворювання, яке викликано бактерією полички кока та уражає переважно легені, а також різні системи дихання.

    У зоні ризику:

    – люди з ослабленою імунною системою,
    – особи, які перебувають у близькому контакті з хворими на туберкульоз (наприклад, члени сім’ї, співмешканці),
    – люди, що живуть в умовах низького рівня гігієни та низького соціально-економічного статусу,
    наркомани,
    – ув’язнені,
    – ті, що живуть у закритих установах.
    Крім того, війна та її різні чинники негативно вплинули на розповсюдження хвороби, тому у зоні ризику опинилися біженці. Зокрема, до хвороби призводили: постійний стрес, погане харчування та погіршення умов проживання під час воєнного стану.

    Під час війни можливість інфікуватися мікобактерією зростає через вимушене перебування у місцях зкопичення людей, у сховищах під час евакуації, обмежений доступ до медичної допомоги, тощо, – проінформував Олександр Толстопятов.

    Підвищений ризик захворюваності мають немовлята та діти до двох років – у яких ще не сформована імунна система, додають лікарі. Захистити малюка від хвороби може вакцина БЦЖ.

    Вакцинацію БЦЖ проводять новородженим, які не мають протипоказань. На сьогодні пологові будинку Одеської області забезпечені вакцинами в достатній кількості. Дослідження показали, що у дітей, яким не робили щеплення, захворюваність виникає у 15 разів частіше, ніж у тих кого своєчасно вакцинували, – зазначив заступник генерального директора з дослідження біологічних факторів Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб Сергій Дементєв.

    Источник: Новости Одессы

    Добавить комментарий

    Планировка квартир – куда обратиться за помощью?

    Существует множество планировок квартир, но подобрать идеальную – задача не из простых. Цена малейшей ошибки может измеряться круглой суммой и потраченными усилиями.  NSDgroup предлагает первоклассные услуги по планировке квартир, которые помогут вам максимально эффективно использовать пространство вашего жилья. Компания предоставляет индивидуальные решения в зависимости от количества комнат и ваших пожеланий. Будь то незначительные изменения или […]

    Як відкрити та використовувати європейську картку від криптогаманця Trustee Plus

    У світі, де фінансові установи все більше зосереджені на контролі над діями своїх клієнтів, Trustee Plus виходить за рамки традиційного підходу, пропонуючи користувачам новий рівень свободи. Замість того щоб обмежувати вас, мета компанії — дати користувачам інструменти для управління своїми коштами без будь-яких блокувань. Нещодавні нововведення НБУ, що стосуються лімітів на P2P-перекази, значно ускладнили життя […]

    Как обменять криптовалюту в Одессе: безопасные и проверенные способы

    С ростом популярности криптовалют все больше людей в Одессе начинают интересоваться возможностью обмена фиатных денег (гривны, доллары и т.д.) на  криптовалюты. К сожалению, наряду с ростом криптоэкономики увеличивается и число мошенничеств в этой сфере. Поэтому очень важно выбрать надежный и безопасный способ обмена.  Добавить комментарий

    Выбираем автомобильные аккумуляторные батареи: особенности литиевых, свинцово-сурьмянистых, калиевых

    В любом автомобиле важна каждая деталь механизма. Двигатель, конечно, сердце машины, но без множества других компонентов, включая аккумулятор, автомобиль попросту не заведется. Современные автомобили оснащены сложными электронными компонентами, сохраняя безопасность движения и повышая комфорт водителя, потребляя энергию даже когда двигатель выключен. Поэтому аккумуляторная батарея должна быть не только мощной для запуска двигателя, но и емкой, […]