Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    В Одесі відбулися «ОдесаБібліоСаміт» та «Українська книга на Одещині»

    На вихідних в Одеській національній науковій бібліотеці на Пастера відбувся вже чотирнадцятий, започаткований у 2000 році, захід — «Українська книга на Одещині». Цього року до нього приєднався ще й «ОдесаБібліоСаміт». Мешканці міста мали нагоду ознайомитися з книжковими новинками та поспілкуватися з авторами, а науковці, автори, бібліотекарі та видавники — обговорити проблеми сучасної української книги та видавництва.

    На форумі побувала кореспондентка Української Служби Інформації Наталя Довбиш.

    Цьо­го­річ на ви­став­ці-фо­ру­мі були представлені но­вин­ки ху­дож­ньої, на­у­ко­во-по­пу­ляр­ної та на­у­ко­вої лі­те­ра­ту­ри близь­ко 60 віт­чиз­ня­них ви­дав­ництв із різ­них ре­гіо­нів Ук­раї­ни та впер­ше — з-за кор­до­ну.
    У рамках ви­став­ки-фо­ру­му відбулося багато пуб­ліч­них за­ходів з по­пу­ля­ри­за­ції кни­ги і чи­тан­ня: як художньої чи науково-популярної літератури для всіх верств на­се­лен­ня, так і виключно про­фесій­но­го спря­му­ван­ня. Охочі мали нагоду ознайомитися з новинками віт­чиз­ня­них ви­дань, поспілкуватися з авторами, у тому числі і онлайн, а також взяти автографи.

    Фахо­ві дис­кусії провели пред­став­ни­ки про­від­них ви­дав­ництв Украї­ни, пись­мен­ни­ки, ілюстра­тори, лі­те­ра­ту­рознав­ці та ми­стец­т­во­знав­ці, а бібліотекарі обговорили ак­ту­аль­ні пи­тання кни­го­ви­дан­ня та по­пов­нен­ня біб­ліо­теч­них фон­дів в умо­вах вій­ни.

    До речі, в Одесі у цьому році збільшено бюджет на придбання нових книг українського видавництва для бібліотек у п’ять разів. Наразі ведуться перемовини з іноземними містами-побратимами Одеси щодо створення у бібліотеках залів літератури мовою оригіналів.

    Виз­нач­ною по­дією цьогорічного заходу ста­ла пре­зен­та­ція мо­но­гра­фії «Не­ма­те­рі­аль­на куль­тур­на спад­щи­на як най­го­лов­ні­ший ін­стру­мент збе­ре­жен­ня ук­ра­їнсь­кої на­ції», яку в співавторстві написали Вла­да Ли­тов­чен­ко, чле­н Екс­перт­ної ра­ди з пи­тань не­ма­те­рі­аль­ної куль­тур­ної спад­щи­ни при Мі­нкуль­ту та Ва­лен­ти­на Дем’ян – го­ло­ва Екс­перт­ної ра­ди з пи­тань не­ма­теріаль­ної культур­ної спад­щи­ни при МКІП Украї­ни. Мо­но­гра­фія кон­цен­трує ува­гу сус­піль­ства та між­на­род­ної спіль­но­ти до про­блем збе­ре­жен­ня іс­то­ри­ко-куль­тур­них цін­но­стей та ви­роб­лен­ня ін­стру­мен­тів за­хи­сту еле­мен­тів не­ма­те­рі­аль­ної куль­тур­ної спад­щи­ни в Ук­ра­їні.

    Добавить комментарий

    Аренда авто в Киеве: современное решение для городской мобильности

    В динамичной жизни Киева личный транспорт часто становится необходимостью. Однако не каждый готов к покупке собственного автомобиля.  Именно поэтому услуга авто в аренду в Киеве набирает популярность среди жителей и гостей столицы. Этот вариант предоставляет свободу передвижения без долгосрочных обязательств и крупных финансовых вложений. Почему киевляне выбирают аренду? Аренда автомобиля предлагает ряд существенных преимуществ: Экономия […]

    Недорогие мобильные телефоны и смартфоны – выбор на любой кошелек!

    Смартфоны стали неотъемлемой частью нашей жизни – помогают нам оставаться на связи, работать, развлекаться и управлять повседневными делами. И совершенно не обязательно искать дорогие модели с самыми последними технологическими новшествами – на практике вы не будете использовать и десятой части их возможностей. К счастью, на рынке существует недорогие мобильные телефоны и смартфоны https://y.ua/smartfony/nedorogie/c11258-f=1807:21352/, которые предлагают […]

    Як підібрати пральну машинку для великої родини?

    Правильний вибір техніки може спростити повсякденне життя. Адже велика родина означає величезну кількість брудної білизни, з якою допоможе впоратися пральна машина. Місткість та габарити Важливим чинником під час підбору техніки вважається місткість барабана. Для великої родини рекомендується вибирати пральні машини 15 кг на сайті Алло. Пристрій здатний впоратися з величезною кількістю білизни за один цикл. […]

    Как подобрать стиральную машину для большой семьи

    Правильный выбор техники может значительно упростить повседневную жизнь. Ведь большая семья означает огромное количество грязного белья, с которым поможет справиться стиральная машина. Вместимость и габариты Важным фактором при подборе техники считается вместимость барабана. Для большой семьи рекомендуется выбирать стиральные машины 15 кг на сайте АЛЛО. Устройство способно справиться с огромным количеством белья за один цикл. Это существенно […]