Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Цифровий освітній центр ЮНІСЕФ відкрився в Одесі

    10 липня в Одесі відбулося урочисте відкриття Цифрового освітнього центру (DLC) за адресою: вул. Базарна, 63, в Одеському професійному ліцеї будівництва та архітектури.

    На відкритті побував кореспондент Української Служби Інформації. Арсен Подосян.

    Місія Цифрових освітніх центрів (Digital Learning Centre / DLC) – забезпечити доступ до якісної освіти для школярів, позбавлених можливості повноцінно навчатися офлайн. Центри використовують сучасні освітні технології, такі як штучний інтелект, віртуальна реальність, Майнкрафт, Убер-школа та перевернутий клас.

    Відкриття центру відбулося в рамках проєкту “Створення цифрових освітніх центрів (DLC) та надання послуг психосоціальної підтримки для дітей та молоді” в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Проєкт реалізується Асоціацією інноваційної та цифрової освіти спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Глобального партнерства заради освіти (GPE).

    На заході виступили заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло, директор департаменту освіти і науки Одеської ОДА Олександр Лончак, координатор освітніх проєктів ЮНІСЕФ Анатолій Ігнатович та заступник голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Дмитро Бондаренко.

    Відгуки учнів та плани на майбутнє

    Одним з перших відвідувачів нового центру став 11-річний школяр Вова Колесніков.

    Хочу тут здобути знання про криптовалюту, ігри, vr-окуляри, і як це працює. Також цікаво як працює 3D-принтер, – поділився хлопчик своїми враженнями та очікуваннями.

    Ми з сімʼєю переїхали в Одесу на початку повномасштабного вторгнення. З 11 родичів нас пʼятеро, хто наразі здобуває освіту. Мені тут подобається те, що легко та комфортно навчатися, – каже Ксенія Яковенко, школярка та біженка з Донецької області.

    Перспективи розвитку цифрових освітніх центрів

    Таких освітніх центрів в Одеській області буде п’ять: три з них розташовані в Одесі, один в місті Южне, та один в місті Чорноморськ, зазначив директор обласного департаменту освіти і науки Олександр Лончак.

    Мета створення цифрових освітніх центрів – надолуження освітніх втрат внаслідок COVID-19 та війни. Центри наповнені інтерактивом і штучним інтелектом, що допоможе учням здобувати цікаві знання та проводити лабораторні роботи. Ми будемо залучати найкращих викладачів для роботи в цих центрах, орієнтуючись на дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, – каже посадовець.

    В Одесі відкрився Цифровий освітній центр ЮНІСЕФ: чому можна навчитись (фото, відео)

    Олександр Лончак

     

    Загалом по Україні вже створено понад 85 освітніх центрів, які працюють переважно у прифронтових областях. Головна мета створення цих центрів – щоб жодна дитина не залишилась поза школою, – додає координатор освітніх проектів та програм дитячого фонду ЮНІСЕФ по півдню України Анатолій Ігнатович.

    В Одесі відкрився Цифровий освітній центр ЮНІСЕФ: чому можна навчитись (фото, відео)

    Дмитро Бондаренко

     

     

    Під час блекаутів ми працюємо на генераторі, і досить успішно. Щодо безпеки – наші центри відкриваються або в укриттях, або в навчальних закладах на першому поверсі, щоб відстань до укриття була не більше 50 метрів. Інтернет забезпечений Starlink. В нашому центрі також працюють психологи, які допомагають дітям з розвитком, включаючи мовні проблеми, – розповідає про технічні аспекти роботи центрів заступник голови асоціації інноваційно-цифрової освіти Дмитро Бондаренко.

    Цифрові освітні центри ЮНІСЕФ продовжують активно розвиватися, надаючи дітям доступ до якісної освіти навіть у найскладніших умовах. Центри стають важливим інструментом для подолання освітніх втрат, спричинених пандемією та особливо війною, і допомагають дітям розвивати нові навички та знання.

    В Одесі відкрився Цифровий освітній центр ЮНІСЕФ: чому можна навчитись (фото, відео)

    В Одесі відкрився Цифровий освітній центр ЮНІСЕФ: чому можна навчитись (фото, відео)

    В Одесі відкрився Цифровий освітній центр ЮНІСЕФ: чому можна навчитись (фото, відео)

    В Одесі відкрився Цифровий освітній центр ЮНІСЕФ: чому можна навчитись (фото, відео)

    В Одесі відкрився Цифровий освітній центр ЮНІСЕФ: чому можна навчитись (фото, відео)

    В Одесі відкрився Цифровий освітній центр ЮНІСЕФ: чому можна навчитись (фото, відео)

    Источник: Новости Одессы

    Добавить комментарий

    Планировка квартир – куда обратиться за помощью?

    Существует множество планировок квартир, но подобрать идеальную – задача не из простых. Цена малейшей ошибки может измеряться круглой суммой и потраченными усилиями.  NSDgroup предлагает первоклассные услуги по планировке квартир, которые помогут вам максимально эффективно использовать пространство вашего жилья. Компания предоставляет индивидуальные решения в зависимости от количества комнат и ваших пожеланий. Будь то незначительные изменения или […]

    Як відкрити та використовувати європейську картку від криптогаманця Trustee Plus

    У світі, де фінансові установи все більше зосереджені на контролі над діями своїх клієнтів, Trustee Plus виходить за рамки традиційного підходу, пропонуючи користувачам новий рівень свободи. Замість того щоб обмежувати вас, мета компанії — дати користувачам інструменти для управління своїми коштами без будь-яких блокувань. Нещодавні нововведення НБУ, що стосуються лімітів на P2P-перекази, значно ускладнили життя […]

    Как обменять криптовалюту в Одессе: безопасные и проверенные способы

    С ростом популярности криптовалют все больше людей в Одессе начинают интересоваться возможностью обмена фиатных денег (гривны, доллары и т.д.) на  криптовалюты. К сожалению, наряду с ростом криптоэкономики увеличивается и число мошенничеств в этой сфере. Поэтому очень важно выбрать надежный и безопасный способ обмена.  Добавить комментарий

    Выбираем автомобильные аккумуляторные батареи: особенности литиевых, свинцово-сурьмянистых, калиевых

    В любом автомобиле важна каждая деталь механизма. Двигатель, конечно, сердце машины, но без множества других компонентов, включая аккумулятор, автомобиль попросту не заведется. Современные автомобили оснащены сложными электронными компонентами, сохраняя безопасность движения и повышая комфорт водителя, потребляя энергию даже когда двигатель выключен. Поэтому аккумуляторная батарея должна быть не только мощной для запуска двигателя, но и емкой, […]