Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Начальник Білозерської Військової адміністрації Херсонської області Ігор Острівний — фігурант ряду кримінальних справ, пов’язаних з розтратою бюджетних коштів громади

    За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, керівником Білозерської селищної ради – є Ігор Острівний, який ще 14 грудня 2022 року розпорядженням Президента України, був призначений начальником селищної військової адміністрації. Згідно матеріалів ряду кримінальних проваджень, починаючи вже з 2023 року посадовими особами Білозерської селищної ради Херсонської області, в умовах воєнного стану неодноразово здійснювалась розтрата бюджетних коштів громади.

    Так, новопризначений чиновник, одразу приступив до виконання роботи, але не в інтересах Білозерської громади, а в інтересах власного гаманця.

    На око чиновника, одразу потрапив цікавий проект пов’язаний з відбудовою селища Правдине, Херсонської області, котре найбільше постраждало від бойових дій при захопленні його території з боку держави агресора. Це й не дивно, адже на його відбудову та ремонт, з боку держави за програмою Президента України було виділено близько 30 мільйонів гривень.

    Проте, мета та ціль програми відбудови Президента України, зовсім не була цікава чиновнику Білозерської військової адміністрації. Він зацікавився коштами виділеними на неї.

    Значна частина цих коштів, була витрачена не на ремонт пошкоджених будівель зруйнованого села, а через завищення кошторисної документації, осіла в кишенях пов’язаних з Острівним фірм підрядників, котрі також є фігурантами порушених кримінальних справ, які на даний момент розслідуються  Відділенням поліції №1 ХРУП ГУНП в Херсонській області.

    На підставі звернень ряду громадських організацій, вказане питання, набуло широкого розголосу в суспільстві, та з метою притягнення до відповідальності винних осіб, вже було предметом розгляду Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Так комісія розглядала вказану ситуацію пов’язану з зловживання Начальником Білозерської селищної військової адміністрації Острівним Ігорем Миколайовичем свого службового становища, що пов’язане з розтратами та заволодінням бюджетними коштами в особливо великих розмірах. З огляду на що, було вирішено звернутись до Офісу генерального прокурора, для перевірки ходу розслідування у кримінальних провадженнях, з метою недопущення уникнення кримінальної відповідальності з боку посадових осіб Білозерської селищної ради.

    На даний момент, в ході досудового розслідування, згідно даних реєстру судових рішень, вже проведено ряд обшуків та вилучення необхідної документації, для проведення експертизи по завищенню цін на закупівлю матеріалів. Вирішується питання щодо вручення підозр у скоєнні кримінальних правопорушень посадовим особам у кримінальному провадженні.

     Посилання на реєстр судових рішень:

    https://reyestr.court.gov.ua/Review/117736984

    https://reyestr.court.gov.ua/Review/117736985

    https://reyestr.court.gov.ua/Review/117736983

    Та через велику любов до грошей, Ігоря Острівного це не зупинило. І вже у 2024 році, він надумав нову схему та став фігурантом вже нового кримінального провадження, також пов’язаного з кваліфікацією за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України, тобто «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинених у великих розмірах в умовах воєнного стану».

    Переглянути документ: ВИТЯГ З ЄДИНОГО РЕЄСТРУ ДОСУДОВИХ РОЗСЛІДУВАНЬ

    Тобто, будучи посадовою особою керівником Білозерської селищної ради, відповідно до даних матеріалів кримінальної справи, Острівний через фіктивно укладені договори про надання юридичних послуг, витрачав десятки та навіть сотні тисяч гривень з бюджету громади. Вказані суми, за рядом позовів заявлялись до стягнення з комунальних підприємств Білозерської селищної ради, тобто підконтрольних чиновнику.

    В подальшому, Острівний намагався стягнути вказані гонорари на користь підставних осіб адвокатів з комунального підприємства, засновником якого як не дивно й виступає Білозерська громада.

    В судові засідання, адвокати отримавши колосальні гонорари ж звісно не з’являлись жодного разу. Але, сума до стягнення з комунального підприємства звісно була заявлена. Та лише по двом справам сягала понад 400 000 грн. – (відповідно 202 130 грн. та  216 000 грн).

    Переглянути документ: Адвокатські витрати, 1
    Переглянути документ: Адвокатські витрати, 2


    Посилання реєстр судових рішень:

    https://reyestr.court.gov.ua/Review/120415346 

    Вказані судові справи Острівний програв, адже безпідставно посилався з фіктивними позовами. А от хто тепер поверне  витрачені сотні тисяч гривень громаді, наразі не відомо. Даним питанням, також займаються правоохоронні органи.

    На сьогодні відносно зловживань Ігоря Острівного, при виконанні ним обов’язків керівника Білозерської громади Херсонської області, зареєстровано ще ряд кримінальних справ, про які редакція повідомить згодом.

    Проте, хто з високих чиновників покриває цього «любителя» бюджетних коштів, який вже два роки не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності та звільнений, наразі не відомо.

    Добавить комментарий

    Начальник Білозерської Військової адміністрації Херсонської області Ігор Острівний — фігурант ряду кримінальних справ, пов’язаних з розтратою бюджетних коштів громади

    За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, керівником Білозерської селищної ради – є Ігор Острівний, який ще 14 грудня 2022 року розпорядженням Президента України, був призначений начальником селищної військової адміністрації. Згідно матеріалів ряду кримінальних проваджень, починаючи вже з 2023 року посадовими особами Білозерської селищної ради Херсонської області, в умовах воєнного стану неодноразово […]

    Планировка квартир – куда обратиться за помощью?

    Существует множество планировок квартир, но подобрать идеальную – задача не из простых. Цена малейшей ошибки может измеряться круглой суммой и потраченными усилиями.  NSDgroup предлагает первоклассные услуги по планировке квартир, которые помогут вам максимально эффективно использовать пространство вашего жилья. Компания предоставляет индивидуальные решения в зависимости от количества комнат и ваших пожеланий. Будь то незначительные изменения или […]

    Як відкрити та використовувати європейську картку від криптогаманця Trustee Plus

    У світі, де фінансові установи все більше зосереджені на контролі над діями своїх клієнтів, Trustee Plus виходить за рамки традиційного підходу, пропонуючи користувачам новий рівень свободи. Замість того щоб обмежувати вас, мета компанії — дати користувачам інструменти для управління своїми коштами без будь-яких блокувань. Нещодавні нововведення НБУ, що стосуються лімітів на P2P-перекази, значно ускладнили життя […]

    Как обменять криптовалюту в Одессе: безопасные и проверенные способы

    С ростом популярности криптовалют все больше людей в Одессе начинают интересоваться возможностью обмена фиатных денег (гривны, доллары и т.д.) на  криптовалюты. К сожалению, наряду с ростом криптоэкономики увеличивается и число мошенничеств в этой сфере. Поэтому очень важно выбрать надежный и безопасный способ обмена.  Добавить комментарий