Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    До переліку національної спадщини України внесли голбуці Одещини

    Нещодавно до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України від Одещини було внесено елемент «Приготування української традиційної страви «Голубці». Культура приготування і споживання голубціві» за наказом Міністерства культури та інформаційної політики. Це визнання важливості голубців як частини неповторної кулінарної спадщини регіону.

    Про це повідомляє Обласний центр української культури

    Голубці – це не лише страва, але й частина культурного досвіду в Одеській області. З півночі до півдня регіону, ця страва відзначається не тільки різноманіттям інгредієнтів, але і унікальними традиціями її приготування та подачі.

    У створенні інвентаризації елемента «Голубці» взяли участь численні громади Одеської області. Від Кодими до Городненської сільської ради, ці громади внесли великий внесок у збереження та популяризацію голубців як частини своєї культурної спадщини.

    Дослідження показало, що приготування голубців на Одеській області – це не лише кулінарний процес, але й важлива складова місцевих традицій. Наприклад, на півночі, в Кодимщині, господині сідали по колу під час приготування голубців на весілля до 10 горщиків по 10 літрів, співаючи народні та обрядові пісні. На півдні, у селі Орлівка, голубці отримали назву «cармале» та готуються із свіжого листя винограду.

    Цікавою особливістю на Кодимщині є тісний зв’язок подачі голубців із музичною традицією клезмерської музики. На весіллях «старости» подавали гарячі голубці, під які грав особливий клезмерський фрейлик.

    Голубці Одеській області – це не просто страва, а справжній кулінарний символ, який об’єднує різноманітні традиції та смаки цього унікального регіону. Із включенням цього елемента до Національного переліку, голубці стають не лише частиною кухні, але й невід’ємною частиною культурної спадщини України.

    Добавить комментарий

    Правила використання віскі для фламбування

    Така кулінарна техніка родом із Франції, назва якої перекладається як «палати», передбачає обробку страви спиртом, що горить. Для цього використовують різний алкоголь, наприклад, віскі. Напій має димні та пряні ноти, які передаються їжі під час фламбування. Як обрати віскі При підборі спиртного враховуйте міцність, смак та поєднання з компонентами страви. Для фламбування використовують віскі з […]

    Правила использования виски для фламбирования

    Такая кулинарная техника родом из Франции, название которой переводится как «пылать», подразумевает обработку блюда горящим спиртом. Для этого используют разный алкоголь, например виски. Напиток обладает дымными и пряными нотами, которые передаются пище во время фламбирования. Как выбрать виски При подборе спиртного учитывайте крепость, вкус и сочетание с компонентами блюда. Для фламбирования используют виски с 40% […]

    Начальник Білозерської Військової адміністрації Херсонської області Ігор Острівний — фігурант ряду кримінальних справ, пов’язаних з розтратою бюджетних коштів громади

    За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, керівником Білозерської селищної ради – є Ігор Острівний, який ще 14 грудня 2022 року розпорядженням Президента України, був призначений начальником селищної військової адміністрації. Згідно матеріалів ряду кримінальних проваджень, починаючи вже з 2023 року посадовими особами Білозерської селищної ради Херсонської області, в умовах воєнного стану неодноразово […]

    Планировка квартир – куда обратиться за помощью?

    Существует множество планировок квартир, но подобрать идеальную – задача не из простых. Цена малейшей ошибки может измеряться круглой суммой и потраченными усилиями.  NSDgroup предлагает первоклассные услуги по планировке квартир, которые помогут вам максимально эффективно использовать пространство вашего жилья. Компания предоставляет индивидуальные решения в зависимости от количества комнат и ваших пожеланий. Будь то незначительные изменения или […]