Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Найдешевша земля в Україні в Одеській області

    За три роки відкритого ринку землі в Україні було укладено понад 254 тисячі угод з купівлі-продажу сільськогосподарських земель. Загалом українці придбали близько 567 322 гектарів землі із середньою вартістю в 41 тисячу гривень за гектар. Найбільшу популярність здобули угіддя на Полтавщині, а найдорожчими виявилися землі в Івано-Франківській області. А от найдешевшу вартість має земля Одещини.

    Про це повідомляє кореспондент Української Служби Інформації з посиланням на Opendatabot.

    Перший рік після відкриття ринку землі виявився найактивнішим – було придбано 179 921 гектар. За весь час роботи ринку найбільш запитаними стали угіддя на Полтавщині, де продали 60 360 гектарів за середньою ціною 42,75 тисячі гривень за гектар. На другому місці – Дніпропетровщина з 58 869 гектарами, а на третьому – Харківщина з 54 458 гектарами.

    Початок повномасштабної війни вплинув на запит покупців та ціни на угіддя. За перші шість місяців 2024 року українці придбали 17 036,6 гектарів землі на Полтавщині, сплативши в середньому по 52,59 тисячі гривень за гектар. На Дніпропетровщині за цей період продали 12 952,7 гектарів землі по 34 тисячі гривень за гектар. Війна також змінила трійку лідерів: замість прифронтової Харківщини до них увійшла Кіровоградщина, де продали 9 375 гектарів по 38 тисяч гривень за гектар.

    У 2024 році найдорожчими стали землі на Івано-Франківщині, де гектар землі коштував 101 тисячу гривень. Загалом середня вартість гектара сільськогосподарських угідь в Україні на початок 2024 року трохи перевищує 36 тисяч гривень.

    Особливу увагу варто приділити Одеській області. Середня вартість гектара сільськогосподарських угідь тут становить 32,8 тисячі гривень, що є нижчим за середній показник по країні. Проте, незважаючи на меншу вартість, ринок землі в Одеській області має значний потенціал для розвитку.

     

    Основними причинами нижчої вартості землі в Одеській області є декілька факторів:

    1. Кліматичні умови: Одеська область має посушливий клімат, що впливає на врожайність та, відповідно, на ціну землі.

    2. Транспортна інфраструктура: Незважаючи на розвинену морську інфраструктуру, внутрішні транспортні мережі потребують модернізації для забезпечення більш ефективного перевезення сільськогосподарської продукції.

    3. Конкуренція: У порівнянні з іншими регіонами, конкуренція серед покупців землі в Одеській області є меншою, що також впливає на ціни.

    Добавить комментарий

    Зоомагазин MasterZoo: лучшие товары для домашних питомцев

    Завели щенка, котенка, хомячка или даже игуану? Обязательно купите для маленького жителя все самое необходимое. Понадобится индивидуальный набор корма, покупка лежанки для сна, лотка, посуды. В зависимости от вида животного может потребоваться одежда и аксессуары, самый необходимый инвентарь для прогулки. В современном зоомагазине Masterzoo сети сервисов zakaz.ua несложно отыскать все для заботы о домашних питомцах: […]

    Как использовать майнинг пул для эффективной добычи биткоинов?

    Майнинг криптовалют, особенно биткоина, становится все более конкурентным процессом, требующим значительных вычислительных ресурсов. В этих условиях майнеры ищут оптимальные решения для повышения эффективности своих операций. Одним из таких решений является использование майнинг пулов, которые объединяют мощности участников для увеличения шансов на успешный майнинг. В этой статье мы рассмотрим, как использовать WhitePool — один из популярных пулов, чтобы […]

    Правила використання віскі для фламбування

    Така кулінарна техніка родом із Франції, назва якої перекладається як «палати», передбачає обробку страви спиртом, що горить. Для цього використовують різний алкоголь, наприклад, віскі. Напій має димні та пряні ноти, які передаються їжі під час фламбування. Як обрати віскі При підборі спиртного враховуйте міцність, смак та поєднання з компонентами страви. Для фламбування використовують віскі з […]

    Правила использования виски для фламбирования

    Такая кулинарная техника родом из Франции, название которой переводится как «пылать», подразумевает обработку блюда горящим спиртом. Для этого используют разный алкоголь, например виски. Напиток обладает дымными и пряными нотами, которые передаются пище во время фламбирования. Как выбрать виски При подборе спиртного учитывайте крепость, вкус и сочетание с компонентами блюда. Для фламбирования используют виски с 40% […]