Приготування борщу – справжнє таїнство української культури! Існує безліч рецептів коронної страви українців, а кожна господиня обов’язково має свої маленькі секретики, які роблять саме її борщ найсмачнішим! Наш секрет приготування борщу полягає у використанні вже готової буряково-томатної заправки, яка повинна бути завжди під рукою, щоб не витрачати час на її окреме приготування.
В українців є така приказка – «Я ж не борщ, щоб всім подобатися!». Бо дійсно, знайти українця, якому не подобається найулюбленіша страва поколінь, просто неможливо. Єдиний мінус класичного рецепту – тривалий час приготування, від двох годин і більше. Це через інгредієнти, котрі треба довгенько варити – м’ясо, буряк, морква. Суттєво скорочує час приготування пісного борщу – а в літню спеку саме така легка страва рекомендується лікарями!
Отже, нам будуть потрібні 2,5 літрів води, зо 3 середні картоплини (або п’ять поменше), пів капустини, два зубчика часника, лавровий лист та зелень петрушки або укропу. А ще краще, і того і другого. Все інше вже додано в заправці для борщу Торчин®!
Ставимо на вогонь кастрюлю з водою, і поки вона закипить, почистимо картоплю та наріжемо її кубиками. А капусту гарненько пошинкуємо. Як вода закипіла, кидаємо картоплю, даємо їй декілька хвилин поваритися самостійно, і додаємо капусту. Варимо разом ще 5 хвилин. Як овочі будуть майже готові, додаємо заправку, часничок, лавровий лист, перемішуємо, і варимо ще зо 2-3 хвилини. Зелень досвідчені господині додають вже в самому кінці, щоб зберегти аромат та вітаміни.
Після того, як зняли борщик з вогню, дайте йому хоча б півгодини настоятися. Не даремно ж кажуть, що найсмачніший борщ – вчорашній!
Не набагато довше готувати борщ з курятиною. Це може бути або грудинка, нарізана кубиком, або стегенця чи гомілки. Робимо все так само, тільки спочатку відварюємо обрану частину курочки до напівготовності та знімаємо піну. А ще краще – поварити м’ясо в киплячій воді зо 5 хвилин, та зілляти перший бульон. Фахівці кажуть, що так корисніше.
Далі ви вже знаєте – картопелька, капуста, заправка до борщу, часник та зелень. На сіль перевіряйте вже в самому кінці і присолюйте на власний смак.
Урізноманітнити смак звичної страви завжди можна за допомогою приправ. Чорний перчик робить страву ще більш духмяною та пікантною, також можна експериментувати з наборами різних трав: прованські, італійські, французькі. Чи використовувати окремі трави: орегано, базилік, тощо.