Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Сучасні матеріали для виготовлення меблів: дерево, пластик, метал

    Ви вирішили замовити меблевий гарнітур спеціально під свій інтер’єр? Чудово! Але вас бентежить широкий спектр матеріалів, що застосовуються у виробництві. Ви не можете зрозуміти, що вибрати? Щоб полегшити вам вибір, розповімо детальніше про кожен вид матеріалу.

    Види матеріалів для виготовлення меблів

    Значна частина корпусних меблів виготовляється з матеріалів на основі деревини. Далі розглянемо найпоширеніші види.

    Масив деревини

    Це найдавніший тип матеріалу для виробництва меблів. Він міцний, жорсткий і надійний у використанні. Вироби з натурального дерева відрізняють текстура, колір та особлива неповторна краса. Існує два основні типи деревини – м’яка та тверда. М’яка виготовляється з хвойних дерев, тобто вічнозелених, а тверда – з листяних. Тверді породи добре відомі своєю довговічністю, у той час як хвойні – гнучкістю. Хвойні дерева ростуть швидше, ніж листяні, тому меблі, виготовлені з м’якої деревини, коштують дешевше.

     Типи деревини твердих порід

    Найпопулярнішими вважаються:

    1. Дуб. Використовується для виготовлення міцних, довговічних і дорогих меблів. Деревина дуба поділяється на два типи, а саме червоний та білий. Червоний дуб має рожевий відтінок, тоді як білий – зеленуватий колір.
    2. Червоне дерево. Характеризується міцністю та довговічністю. Чудово підходить для вирізання витончених конструкцій та елементів. Однією з гарних якостей червоного дерева є те, що воно стійке до гниття, не набухає й не стискається при контакті з водою. Кольорова гама варіюється від коричневого до червонувато-коричневого кольору. Червоне дерево в основному використовується для виготовлення високоякісних, дорогих виробів.

    Інші поширені види листяних порід – вишня, клен, ясен, волоський горіх та бук. Вони також мають чималий попит у меблевій сфері.

     Типи деревини м’яких порід

    До м’яких сортів деревини відносять декілька порід. Серед найпопулярніших виділяють наступні:

    1. Сосна. Має складну структуру вузлів, що забезпечує тепло та унікальність меблів. Сосна доступна у вигляді різних відтінків жовтого. Як правило, вона призначена для виготовлення меблів для дитячих кімнат, дач та пляжних котеджів.
    2. Кедр. Поділяють на такі типи, як білий північний, східний червоний і червоний канадський кедр. Ця деревина представлена різними відтінками, тому кожна деталь меблевих гарнітурів демонструє свою індивідуальність. Іншою відмінною та цінною рисою кедра є те, що він має аромат, який змушує триматися якомога далі комах. Крім того, це водонепроникний матеріал, тому він не набухає та не стискається при контакті з водою.

    Інші типи м’яких хвойних порід – вільха, ялина. Вони також прекрасно зарекомендували себе як сировина для виготовлення меблів.

    Пластик у сучасних інтер’єрах

    Раніше пластик використовувався тільки для офісних та садових приміщень. Але, беручи до уваги міцність та мобільність, він знайшов своє застосування у виготовленні кухонних фасадів стільців, столів, рецепцій. Пластикові меблі прості в обслуговуванні та експлуатації, не бояться вологи та температурних коливань.

    Меблі з металу – класика та надійність

    Метали мають високу температуру плавлення й добру щільність. Їм можна надавати різні форми без руйнування. У виробництві використовуються сталь, алюміній, залізо. Характерними властивостями меблів із цього матеріалу є те, що вони можуть довго служити без особливого технічного обслуговування, використовуватися як у традиційних, так і класичних інтер’єрах. З металу виготовляють стільниці для кухні, стільці, стелажі.

    Добавить комментарий

    Картины Карпачова от Strateg – как работает суггестивно-проективная арттерапия?

    Стресс, тревога и эмоциональная перегрузка стали нашими постоянными спутниками. От этого страдают и наши дети, которые не всегда могут словами объяснить свое внутреннее состояние. В таких случаях на помощь приходит суггестивно-проективная арттерапия, сочетающая в себе элементы искусства, психотерапии и суггестии.  Что такое суггестивно-проективная арттерапия? Суггестивно-проективная арттерапия – это метод психотерапии, основанный на использовании искусства для […]

    Тонирование фар пленкой: преимущества и недостатки

    Оклейка фар пленкой становится все популярнее среди владельцев авто. Рассказываем, зачем она нужна, а также какие есть плюсы и минусы  у процедуры, чтобы вам было легче принять решение касательно тюнинга авто.  Тонирование фар пленкой из полиуретана обеспечивает защиту оптики от механических повреждений, таких как сколы и царапины, и воздействия ультрафиолета. Однако, в отличие от прозрачной […]

    ТОП 10 лучших электромобилей для покупки в 2024

    Электрокары завоевывают все больше сторонников. Экологические соображения, а также все более жесткие нормы выбросов могут подтолкнуть людей к их покупке. Однако определить лучший электромобиль в 2024 году может быть непросто, ведь каждый из них по-своему хорош. В этом списке все автомобили заслуживают внимания, а купить авто из списка или другие качественные электромобили https://atl.ua/autosale/elektromobili рекомендуем в ATL. Рейтинг электромобилей 2024 […]

    Для чего предназначена ручная ленточная пила для разделки туш?

    В процессе убоя КРС и свиней и последующей обработки сырья часто возникает необходимость разделения туш на полутуши или разрезания больших кусков мяса, в том числе с костями либо замороженного, на более мелкие. Для таких операций предназначена пила для распиловки туш, цена на которую приведена в каталоге компании Розфуд. Этот эргономичный инструмент с мощным электромотором и высокой производительностью […]