Сollaborator

предложите новость

форма отправки новости
X

    Як скласти меню на дитяче свято: важливі нюанси

    Щоб дитяче свято сподобалося всім учасникам, важливо правильно скласти меню, взявши до уваги смаки малюків та дієтичні обмеження, якщо вони є. У статті докладно розповідаємо, що важливо врахувати при розробці меню святкування дня народження чи іншого заходу, де головними гостями будуть діти.

    Вікова група, обмеження та інші важливі нюанси

    До таких нюансів входять:

    1. Вік гостей. Дуже важливо врахувати особливості конкретної вікової групи, оскільки малюки від 2 до 5 років часто віддають перевагу простим і легким у вживанні закускам, тоді як дітям від 6 до 12 років підійде ширший асортимент складних страв.
    2. Наявність обмежень. До того, як приступити до складання меню, треба дізнатися про всі дієтичні обмеження, алергії та харчову непереносимість у гостей. Найчастіше алергічні реакції у дітей бувають на яйця та горіхи, а непереносимість лактози та глютена. Необов’язково повністю виключати ці продукти, але важливо промаркувати всі страви, вказавши алергени, що є у складі, і попередивши про це гостей.
    3. Збалансоване харчування. Слід включити в меню не лише смачні десерти, а й корисні продукти: свіжі фрукти, овочі та ягоди, нежирні білки, цільнозернові закуски, натуральні соки, наприклад, бренду Galicia. А щоб малюкам сподобалася здорова їжа, можна прикрасити чи креативно оформити страви, надавши їм більшої привабливості. Наприклад, для надання бутербродам незвичайного вигляду можна використовувати формочки для печива, а фігурно нарізані овочі та фрукти розкласти гарними візерунками або скласти з них картини.
    4. Зручність у використанні. Більшість дітей віддають перевагу їжі, яку можна їсти руками. Подача закусок та невеликих порцій дозволить зменшити безлад на столі та дозволить малюкам максимально насолоджуватися частуваннями.

    Варіанти основних страв, закусок та десертів

    Відмінні основні страви на дитяче свято — міні-піци з різноманітними начинками, запечені або смажені курячі нагетси з різними соусами, макарони з овочами, маленькі хот-доги. Як закуски можна запропонувати гостям фруктові шашлички зі свіжих фруктів та ягоди (дині, кавуна, ананаса, винограду, полуниці), овочеві чашки з морквяними паличками, помідорами чері, кружальцями огірка, сирні кубики, цільнозернові крекери та міні-сендвічі з авокадо, курятиною, шинкою, зеленню. Що стосується десертів, для дитячих свят ідеально підходять тематично декоровані кекси з різними начинками, печиво, фруктове морозиво, цукерки та шоколадні батончики. Щоб солодощі були не тільки смачні, а й корисні, можна спекти кекси і печиво самостійно, використовуючи як основу не пшеничне, а гречане, кокосове, рисове або мигдальне борошно, яке можна придбати в маркеті важливих штук Маудау. Окремо треба сказати про напої. Добре, якщо на святковому столі буде достатньо пляшок із звичайною водою, а також кілька глечиків із соками, морсами, компотами.

    Добавить комментарий

    Как использовать майнинг пул для эффективной добычи биткоинов?

    Майнинг криптовалют, особенно биткоина, становится все более конкурентным процессом, требующим значительных вычислительных ресурсов. В этих условиях майнеры ищут оптимальные решения для повышения эффективности своих операций. Одним из таких решений является использование майнинг пулов, которые объединяют мощности участников для увеличения шансов на успешный майнинг. В этой статье мы рассмотрим, как использовать WhitePool — один из популярных пулов, чтобы […]

    Правила використання віскі для фламбування

    Така кулінарна техніка родом із Франції, назва якої перекладається як «палати», передбачає обробку страви спиртом, що горить. Для цього використовують різний алкоголь, наприклад, віскі. Напій має димні та пряні ноти, які передаються їжі під час фламбування. Як обрати віскі При підборі спиртного враховуйте міцність, смак та поєднання з компонентами страви. Для фламбування використовують віскі з […]

    Правила использования виски для фламбирования

    Такая кулинарная техника родом из Франции, название которой переводится как «пылать», подразумевает обработку блюда горящим спиртом. Для этого используют разный алкоголь, например виски. Напиток обладает дымными и пряными нотами, которые передаются пище во время фламбирования. Как выбрать виски При подборе спиртного учитывайте крепость, вкус и сочетание с компонентами блюда. Для фламбирования используют виски с 40% […]

    Начальник Білозерської Військової адміністрації Херсонської області Ігор Острівний — фігурант ряду кримінальних справ, пов’язаних з розтратою бюджетних коштів громади

    За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, керівником Білозерської селищної ради – є Ігор Острівний, який ще 14 грудня 2022 року розпорядженням Президента України, був призначений начальником селищної військової адміністрації. Згідно матеріалів ряду кримінальних проваджень, починаючи вже з 2023 року посадовими особами Білозерської селищної ради Херсонської області, в умовах воєнного стану неодноразово […]